Kastamonu Üniversitesi'nin 'Fer'I Bir Kez Daha Ingiltere'de Parlayacak

Kastamonu Üniversitesi Ögretim Görevlisi Dr. Emre Ertürk’ün senaryosunu yazip yönettigi, “FER” isimli kisa film Ingiltere’de düzenlenen Uluslararasi Kisa Film Festivalinde kisa film kategorisinde finale kaldi.

Kastamonu Üniversitesi'nin 'Fer'I Bir Kez Daha Ingiltere'de Parlayacak
Uluslararasi filmlerin birçok kategoride yaristigi Ingiltere’de gerçeklesen festival Pinewood Studios tarafindan düzenleniyor. Konuk yönetmen olarak festivaldeki söylesiye de davet edilen Kastamonu Üniversitesi Ögretim Görevlisi Dr. Emre Ertürk, törende Kastamonu Üniversite’sini ve Türkiye’yi temsil edecek. Kastamonu’nun Daday ilçesinde çekilen filmin görüntü yönetmenligini Okan Yilmaz yapti. Filmin isik sorumlusu Samir Sahbazov olurken ses yönetimini ise Ali Bayramov üstlendi.

Daha önce ABD, Ingiltere, Misir ve Nijerya’daki film festivallerinde finallerde yarisan ve Türkiye’yi temsil eden Kastamonu Üniversitesi Ögretim Görevlisi Dr. Emre Ertürk, “Bir süre önce ‘Kastamonu susamsiz simidi’ belgeseli ile New York Film Festivalinde uluslararasi sinemaseverler ile bir araya geldik. Simdi ise gerek çekimlerinde gerekse katildigimiz yarismalarda bizi heyecanlandiran kisa filmimiz FER Ingiltere’de finale kaldi. Bu besinci final basarimiz. Insan yasamina dair bir tasavvur olan senaryosuyla filmimizin festivallerde bu denli teveccüh bulmasi bizi onurlandiriyor. Bildiginiz üzere festival jürileri oldukça yetkin isimler ve akademisyenlerden olusmaktadir. Bu sekilde gösterdikleri ilginin bizi motive ettigini ve yeni filmimize baslamak için bizi gayretlendirdigini de eklemek isterim. Ayrica ülkemi ve Kastamonu Üniversitesi’ni temsil etmek benim için en büyük motivasyon kaynagidir” dedi.

Kaynak: İHA