Kastamonu'da 2 Bin 377 Jandarma Komando Mezun Oldu

Kastamonu Jandarma Komando Egitim Merkez Komutanligi’nda 6 aylik egitimlerini tamamlayan 2 bin 303 jandarma komando egitimlerini tamamlayarak mezun oldu.

Kastamonu'da 2 Bin 377 Jandarma Komando Mezun Oldu
Kastamonu Jandarma Komando Egitim Merkez Komutanligi’nda Içisleri Bakanligi Jandarma Genel Komutanligi tarafindan bu yil 36’incisi yapilan Jandarma Uzman Erbas Komando Temel Kurs Kapanis töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene Vali Meftun Dalli, Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Aktas, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin ile çok sayida davetli ile aileler katildi.



“2 bin 377 kardesimiz egitimlerini tamamlayarak mezun oluyorlar”

Törende konusan Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Aktas, “Bundan 6 ay önce Kastamonu Jandarma Komando Egitim Merkez Komutanligi’nda egitimlerine baslayan 2 bin 303’ü Jandarma uzman erbasimiz, 74’ü sahil uzman erbasimiz olmak üzere 2 bin 377 kardesimiz egitimlerini tamamlayarak mezun oluyorlar. Egitimlerine büyük bir milli suur ve vatan bilinci ile tamamlayan uzman erbaslarimizi tebrik ediyor devletimiz ve milletimiz için üstleneceginiz görevlerde hepinize üstün basarilar diliyorum. Sizlerden önce egitimlerini tamamlayan uzman erbaslarimiz ülkemizin huzur ve güvenligi için görevlerinin basindalar. Sizler de mezuniyetleriniz sonrasi birliklerinizde görevlerinize baslayacaksiniz. Aklinizdan bir an bile çikarmayin. Sizler milli mücadelede bebegi ile Küre Daglarini asmak için yola koyulan ve kagnisiyla cephane tasirken donarak sehit olan Serife Baci’nin torunlarisiniz. Sizler Istiklal Madalyasi sahibi Halime Çavus’un evlatlarisiniz. Üzerinizdeki bu sanli üniformada binlerce sehidimizin hakki var. Milletimiz karli daglarin zirvelerinde puslu geçitlerde gecenin zifiri karanliginda günesin yakici sicaginda anadan, yardan, serden geçerek aziz vatan topraginin her karisinda görev yapan kahramanlarimizla gurur duyuyor. Bizler sizlerle gurur duyuyoruz. Allah hepinizden razi olsun. Rabbim sizleri her türlü tuzaktan korusun ve muhafaza eylesin” dedi.



“Vatan hizmetine kosmaya hazir binlerce genç arasindan titizlikle seçildiniz”

Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin ise, “Sanli Türk tarihine adini altin harfler ile yazdiran vatan ve bayrak askini yüregine nakseden, sanli bayrak ugruna sahadete yürümekten bir an bile tereddüt etmeyen kahraman komandolar, bu kutsal göreve talip oldunuz. Vatan hizmetine kosmaya hazir binlerce genç arasindan titizlikle seçildiniz. Zorlu hava sartlarinda, fiziki yeterlilige sahip ve gelismis, disiplinli ve görev anlayisi yüksek birer Jandarma Komando olmak amaciyla buraya geldiniz. 6 ay süresince geçirilen zorlu egitim sonrasi 2 bin 377 kisi olarak uzman erbas Komando kursunu basariyla tamamladiniz. Hepinizi tebrik ediyor, kutluyorum. Yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmus, kahraman Jandarma Genel Komutanliginda görev yapmaya hak kazandiniz. Hepinizi cani gönülden tebrik ederken bu süreçte emegi geçen egitici personellerin tamamini, buradaki komutanlari, idari personeli, ögretmenleri ve katkida bulunan tüm idari personellerini kutluyorum, tebrik ediyorum, tesekkür ediyorum. Sizler Türkiye Cumhuriyetinin inançli, azimli ve her an göreve hazir bir kanun ordusu olan teskilatimizin onurlu birer Jandarma Komandosu olarak birliklerinize gideceksiniz. Katildiginiz bu saflar, vazifesini namus bilip makamlarin en büyügü olan sehadet makamina kosanlarin alin teriyle yogrulmustur. Tasidiginiz üniformanin yüce Türk milletinin seref timsali oldugunu yurdun en ücra kösesinde bile bu üniforma ile Jandarma Genel Komutanligini temsil ettiginizi asla unutmayin. Atalarimizin yadigari, sehitlerimizin emaneti, gazilerimizin vasiyeti bu güzel vatanimiz sizlerin omuzlarinda daima yükselecek, sanli bayragimiz bu kutsal vatan topraklarinda sonsuza kadar dalgalanacaktir. Sizler yalnizca terör ile mücadele degil emniyet ve asayisin saglanmasinin yani sira halkimizin ihtiyaç duydugu her an her yerde basta deprem, yangin, sel, çig gibi dogal afetlerde yardim ve kurtarma görevini de icra edeceksiniz. Halkin yedi gün yirmi dört saat yaninda, yakininda ve emrine amade olacaksiniz. Halka hizmet hakka hizmet düsüncesi ile görevimizi icra edecegiz. Yüce milletimizin daima emrinde olacagiz” diye konustu.



“Eli kanli terör örgütlerine bugüne kadar aman vermedik”

Terör örgütlerine aman vermediklerini belirten Çetin, "Terör örgütleri, yandaslari ve onun is birlikçileri sunu iyi bilsinler; Inançli, inatçi ve kararli tutumumuzla eli kanli terör örgütlerine bugüne kadar aman vermedik bundan sonrada asla aman vermeyecegiz. Jandarma teskilatinin görevini basari ile icra edebilmesi için, personel, araç, gereç, malzeme, teçhizat ve her türlü kaynagin saglanmasinda bizlerden destegini esirgemeyen Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan ve Içisleri Bakanimiz Sayin Ali Yerlikaya’ya sükranlarimi sunuyorum. Yine görevimizi basarili bir sekilde icra edebilmemiz için kahraman ordumuza, kahraman askerimize, kahraman polisimize, kahraman Sahil Güvenlik Komutanligimiz ile birlikte omuz omuza ülkemize hizmet etmeye devam edecegiz. Güvenlik kuvvetleri bir bütün olarak mücadeleye devam edecegiz” seklinde konustu.



Kastamonu Jandarma Komando Egitim Merkez Komutani Albay Gülhan Kiliç da “Komandolarimiz, 26 haftalik Uzman Erbas Komando Temel Egitim Kursu’nu basariyla tamamlayarak yüce ulusumuzun engin sevgi ve güvenine mazhar olmus kahraman Jandarma Teskilatinda ve Sahil Güvenlik Komutanligi’nda görev yapmaya hak kazanmistir. Vatan bizler için hiçbir seyle degisemeyecek kadar kutsal bir varliktir. Bugün hür ve bagimsiz olarak yasadigimiz ve ugrunda büyük bedeller ödedigimiz vatan ile göklerde dalgalanan sanli al bayragimiz, sehitlerimiz ve gazilerimizin bize biraktigi kutsal birer emanettir” ifadelerini kullandi.

Törende uzman erbaslarin sundugu tüfekli hareketler ve zeybek gösterisi, katilimcilar tarafindan ilgiyle izlendi.

Yemin eden komandolar, tören geçisinin ardindan aileleriyle bir araya gelerek özlem giderdi.
Kaynak: İHA