Saganak Sonrasi Evlerinde Mahsur Kalan Aile 1 Saat Sonra Kurtarildi

Karaman’da saganak sonrasi olusan su baskininda evlerinde mahsur kalan 3 kisilik aile, yaklasik 1 saat sonra itfaiye ekiplerince kurtarildi.

Saganak Sonrasi Evlerinde Mahsur Kalan Aile 1 Saat Sonra Kurtarildi
Olay, Zembilli Ali Efendi Mahallesi 712. Sokak’ta bulunan 2 katli evin birinci katinda yasandi. Kentte ikindi saatlerinde aniden baslayan ve yaklasik yarim saat süren saganak sonrasi 2 katli evin bodrum ve birinci katina sular dolmaya basladi.

Ev sakinleri sulara engel olmaya çalisirken, rögar kapaklarinin tikanmasiyla birlikte suyun siddeti artti. Durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildiren ev sakinleri, ev içerisinde önlem almaya çalisti. Kisa sürede ev yaklasik 1 metreye yakin suyla dolarken, 3 kisilik aile evde mahsur kaldi.

“Evde su yatagin boyuna kadar çikti”

Evde esi ve kizi ile birlikte mahsur kalan ve pencerede ekiplerin gelmesini bekleyen Mustafa Gedikli, “Yagmur basladiginda su bahçeye dogru gelmeye basladi.

Ben daha kapiyi açamadan sular evin içerisine dolmaya basladi.

Evde saglam ne bulasik makinem, ne çamasir makinem ne de buzdolabim kaldi. Evde su yatagin boyuna kadar çikti ve saglam bir esyam kalmadi. Bahçede arabam sular altinda kaldi, lambalari yanmaya basladi.

Evden çikip onunla bile ilgilenemedim. Evden disari çikamiyoruz, kapiyi açsak olan su da eve dolacak” dedi.

Ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri su tahliyesi için çalisma baslatti. Su tahliye çalismasi ile su seviyesinin düsmesi üzerine evlerinin kapilarini açan Gedikli ailesi, yaklasik 1 saat sonra mahsur kaldiklari evden kurtuldu.

Öte yandan kentte yarim saat içerisinde metrekareye 47 kilogram yagis düserken, 300’e yakin adreste su baskini yasandigi ögrenildi.
Kaynak: İHA