Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tanitim Günleri Basladi

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonuçlarinin açiklanmasiyla üniversite adayi ögrenciler tercih edecekleri üniversite ve bölümleri arastirmaya basladi. Üniversite tercihlerinde gençleri yalniz birakmayan Malatya Turgut Özal Üniversitesi, aday ögrencilere üniversitenin akademik ve sosyal imkanlari hakkinda bilgi vermek, bireysel tercihleri dogrultusunda yerlesebilecekleri bölüm ve programlar hakkinda yol gösterici bilgiler sunmak üzere Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tanitim Günleri’ni baslatti.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tanitim Günleri Basladi
Malatya Park Alisveris Merkezi’nde düzenlenen Tanitim Günleri’nin açilis programi Üniversite Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ilhan Erdem ve Prof. Dr. Orhan Gündüz ile Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Selim Özkan’in katilimiyla gerçeklesti.

Tanitim Günleri’nin açilis programinda konusma yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli YKS sonuçlarina göre tercih sürecinin 25 Temmuz’da baslayacagini belirterek sunlari ifade etti: “Bizler öncelikle üniversite üst yönetimi olarak bu tercih döneminin bütün ögrencilerimize, ilimize ve ülkemize hayirli sekilde sonuçlanmasini temenni ediyoruz. Burada öncelikle Malatyali ögrencilerimize ve Malatya disindan burayi ziyaret eden üniversite adayi gençlere üniversitemiz hakkinda bilgi vermek üzere tüm fakültelerimizi ve meslek yüksekokullarimizi tanitan bir stant kurduk. Burada hocalarimiz üniversitemizin tek tek tüm fakültelerinin ve meslek yüksekokullarinin programlarinin tanitimini yapmaya çalisacaklar. Yeni bir üniversiteyiz, eksiklerimiz olsa da çok genç ve dinamik bir kadromuz var, egitimi önceliyoruz. Hem bütün akademisyenlerimiz hem de üniversite üst yönetimi olarak ögrencilere her zaman, her türlü sorunlarinda yardimci olmaya çalisiyoruz ve çalismaya devam edecegiz. Ben yine bu tercih döneminin, sonrasinda ögrencilerimizin tercihlerinin ve yerlestikleri alanlarin kendileri için, ülkemiz için, ilimiz için hayirli olmasini temenni ediyorum. Bütün Malatyalilari, üniversite adaylarini standimiza bekliyoruz.”

Bütün fakülteler ve meslek yüksekokullarinin temsilcilerinin yer aldigi tanitim stantlari üç gün süreyle saat 10.00-17.00 arasinda bilgi almak isteyen aday ögrencilere ve tüm ziyaretçilere açik olacak. Ögrenciler merak ettikleri sorularin cevaplarini bularak, tercih listelerini olusturabilecek. Üniversite tanitim temsilcileri tarafindan aday ögrencilere üniversitenin bölüm ve programlari, kontenjanlari, sosyal ve sportif imkanlari, saglik, barinma, beslenme, ulasim imkanlari gibi tüm konularda detayli bilgi verilerek üniversiteyi yakindan tanimalari saglanacak.
Kaynak: İHA