Depremzede Aile Lokantada 1 Milyon 200 Bin Liralik Altin Unuttu

Bolu’da depremzede aile, mola verip çorba içtikleri lokantada 1 milyon 200 bin lira degerindeki altinlarin bulundugu çantaya unuttu. Ankara’ya varinca çantayi unuttuklarini fark eden aile, lokanta çalisanlari sayesinde altinlarina kavustu.

Depremzede Aile Lokantada 1 Milyon 200 Bin Liralik Altin Unuttu
Malatyali depremzede bir aile, memleketlerine dönüs yolculugunda Bolu’da Borazanlar Mahallesi’nde bulunan bir lokantada mola verdi. Yemek yedikten sonra tekrar yola çikan aile, bebek çantasini lokantada unuttu. Lokanta çalisanlari unutulan çantayi fark ederek, sahibine ulastirmak için kasaya koydu. Bir süre sonra çantayi unutan ailenin geri dönmeyecegini anlayan çalisanlar, durumu polis ekiplerine haber verdi. Bolu polisi, yaklasik degeri 1 milyon 200 bin lira degerindeki altinlari sahiplerine ulastirmak için harekete geçti. Bu süre zarfinda Ankara’ya varan aile, çantayi unuttuklarini fark ederek durumu polise bildirdi. Ankara ile Bolu emniyetinin devreye girmesiyle çanta sahibine ulastirildi.

Lokanta çalisani Yusuf Eren, "2 yetiskin 2 çocuk olmak üzere 4 kisiydiler. Yemeklerini yedikten sonra çantalarini unuttular. Farkli ilden geldikleri belliydi. Bizde çantayi kasaya biraktik. Aradan geçen sürenin ardindan iletisim numarasi bulmak için çantaya baktik. Çantada siyah poset vardi. Poseti ben açmadim, bizim çalisan ablamiza söyledim. Onunla çantayi açtik ve bir sürü altin vardi. Durumu polise bildirdik. Polislerin devreye girmesiyle altinlari sahibine ulastirdik. Aile bize çok tesekkür etti. Bizde vatandaslik görevimizi yerine getirmis olduk" dedi.

Kaynak: İHA