Bingöl'deki Biçakli Saldirgan Cezaevinden 5 Gün Önce Çikmis

Bingöl’de 4 vatandasi öldüren ve 5 kisiyi de yaralayan madde bagimlisi sahsin, hirsizlik suçundan girdigi cezaevinden 5 gün önce çiktigi ögrenildi.

Bingöl’de dün kamuoyunda yanki uyandiran olayin detaylari gelmeye basladi.

Madde bagimlisi, manik atak ve bipolar bozuklugu oldugu ögrenilen sahis, 4 kisinin ölümüne ve 5 kisinin de yaralanmasina neden oldu. Elindeki biçakla masum vatandaslari öldüren sahsin, 19 Temmuz 2024’te cezaevinden tahliye edildigi ögrenildi.

Adli makamlardan alinan bilgilere göre, hirsizlik suçundan 11 Haziran’da tutuklanan sahis, 19 Temmuz’da mahkeme karari ile tahliye edildi. Cezaevinden çiktiktan 5 gün sonra ise bu olayi gerçeklestiren sahis, tutuklanarak Elazig’a sevk edildi.

Ailesi, 28 Kasim 2023’te mahkemeye dilekçe vermis

Madde bagimlisi sahsin ailesi, 28 Kasim 2023 tarihinde Sulh mahkemesine çocuklarinin Elazig Ruh ve Sinir Hastaliklari Hastanesi’ne yatirilmasi için dilekçe verdigi ögrenildi. Ailenin talebi üzerine mahkeme ayni gün kolluk kuvvetlerince sahsin alinmasini ve ön rapor verilmesi için Bingöl Devlet Hastanesi’ne getirilmesi talep ediyor. Bunun üzerine hastanede sahsin madde bagimlisi, manik atak ve bipolar bozuklugu geçmisi oldugu ve Elazig’da tedavi edilmesi gerektigini bildiriyor. Sahis, yine ayni gün Elazig’a sevk ediliyor ancak bir sonraki gün, yani 30 Kasim 2023 günü Elazig Ruh Sagligi Hastaliklari Hastanesi’nden firar ediyor.

Sahis, Mayis ve Haziran 2024’te ayinda gerçeklestirdigi hirsizlik suçundan dolayi 11 Haziran’da yakalanarak tutuklandigi ve 19 Temmuz 2024’te cezaevinden tahliye edildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA