Aksaray'da Otomobilin Çarptigi Bisikletli Ögretmen Hayatini Kaybetti

Aksaray’da bisikleti ile giderken bir otomobilin çarptigi ögretmen hayatini kaybetti.

Kaza, ögle saatlerinde Coglaki Mahallesi Kurtulus Caddesi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre, E.E. yönetimindeki 34 DYD 165 plakali otomobil, cadde üzerinde bisikletiyle seyreden Selamin Erbeden’e (59) çarpti. Çarpmanin etkisiyle bisiklet sürücüsü Erbeden agir yaralandi. Çevredeki vatandaslarin 112 Acil Çagri Merkezine ihbari üzerine olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen saglik ekipleri, agir yaralanan bisiklet sürücüsünü Aksaray Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirdi. Erbeden, yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Otomobil sürücüsü gözaltina alinirken, kaza ani bir kargo firmasinin güvenlik kamerasina yansidi.

Kazayi anlatan Murat Dirican (51), “Müsteri içeriden çikiyormus. Arabasina binmis ve sonra arkasindan gelen bisikletli, aracin direkt çikmasiyla bisikletli arabayi kurtarayim derken yola çikmis, arkadaki arabayla çarpismis. Basini tasa vurdu” dedi.

Öte yandan, hayatini kaybeden bisiklet sürücüsünün Hazim Kulak Anadolu Lisesi’nde Almanca ögretmeni olarak görev yaptigi ve memleketi Nigde’nin Altunhisar ilçesi Ulukisla köyünde defnedilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA