Adalet Bakani Tunç'tan Israil Cumhurbaskani Netenyahu'nun ABD Kongresinde Konusmasina Tepki

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Israil Cumhurbaskani Netenyahu’nin Amerika Birlesik Devletleri (ABD) Kongresinde konusmasina tepki gösterdi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “BM Güvenlik Konseyi’nin ateskes kararina uymayan, Uluslararasi Adalet Divani’nin soykirim nedeniyle aldigi tedbir kararina ragmen soykirima devam eden, Uluslararasi Ceza Mahkemesi Bassavcisinca soykirim suçu isledigi gerekçesi ile yakalama karari talep edilen, 7 Ekim’den bu yana çocuk demeden kadin demeden genç yasli 40 binden fazla masum sivili katleden, Netanyahu’nun ABD kongresinde konusturulmasi insanlik adina utanç vericidir” ifadelerini kullandi.

Konusmanin saglanmak istenen baris çabalarina zarar verdigini belirten Tunç, “Saglanmak istenen baris ve istikrar çabalarina açikça zarar veren bu tutumu siddetle kiniyorum. Insanlik vicdaninda mahkum olan Netanyahu ve Israilli yöneticilere sahip çikilmasi onlarin uluslararasi hukuk önünde hesap vermesine engel olamayacaktir. Türkiye olarak yillardir topraklari isgal altinda olan Filistinli kardeslerimizin yaninda yer almaya, dünyada adaleti, hakkaniyeti ve barisi savunmaya devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA