Köpeklerin Saldirdigi Çocuk 18 Gün Sonra Taburcu Oldu

Adana’da sokak köpeklerinin saldirisina ugrayarak ölümden dönen 5 yasindaki Abbas Casim, hastanedeki ölüm kalim savasini kazanarak 18 gün sonra taburcu oldu. Ancak Casim’in yasadigi yerde hala sokak köpeklerinin bulunmasi kendisini ve kardeslerini korkutuyor.

Köpeklerin Saldirdigi Çocuk 18 Gün Sonra Taburcu Oldu
Olay, 5 Temmuz günü saat 15.00 siralarinda Seyhan ilçesine bagli Gülbahçesi Mahallesi’nde meydana geldi. Bir çiftlik evinde yasayan Suriye uyruklu 6 çocuklu Casim ailesinden Abbas Casim (5), arkadaslariyla oyun oynamak için evin etrafinda bulunan portakal bahçesinde gezintiye çikti. Arazide dolastigi sirada sokak köpeklerinin saldirisina ugrayan Casim, vücudunun çesitli bölgelerinden agir yaralanarak yere yigildi. Casim’in eve gecikmesi üzerine meraklanan annesi durumu insaat isçisi baba Hasan Casim’e (27) bildirdi. Çocugunu aramak için eve gelen ve bahçeyi dolasmaya çikan baba Hasan Casim, oglunu kanlar içinde yerde yatar halde buldu. Özel bir araçla 5 Ocak Devlet Hastanesi’ne kaldirilan çocuk, önce Yüregir Devlet Hastanesi’ne daha sonra ise Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne sevk edildi.

Ugradigi köpek saldirisinin ardindan vücudunun birçok bölgesinde yariklar olusan Abbas, agir yarali olarak kaldirildigi Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde günlerce yasam mücadelesi verdi. Vücuduna çok sayida dikis atilan Abbas, durumunun iyiye gitmesi üzerine hastanede geçen 18 günün ardindan taburcu olarak evine döndü.

Baba Hasan Casim, Abbas’in ugradigi köpek saldirisinin ardindan diger çocuklarinin da bahçeye çikmaya korktuklarini anlatarak, "Abbas’a bu olduktan sonra çocuklar çok korkuyor. Asagiya hiç inmiyorlar, hiç gezmiyorlar. Simdiye kadar köpekleri kimse kaldirmadi. Köpekler hala burada" dedi.

Saldiriya ugrayan 5 yasindaki Abbas Casim ise hala korktugunu söyledi.

Kaynak: İHA