Zemin Çamur Olmasin Diye Terligini Çikaran Tarim Isçisi Takdir Topladi

Osmaniye’de çamurlu terligini market kirlenmesin diye disarda çikarip içeri öyle giren tarim isçisi, yaptigiyla takdir topladi.

Zemin Çamur Olmasin Diye Terligini Çikaran Tarim Isçisi Takdir Topladi
Osmaniye’nin Yunus Emre Mahallesi’nde bir markete alisveris için gelen tarim isçisi Sahin Turan, marketin yeni temizlendigini fark etmesinin ardindan çamurlu terliklerini marketin disarisinda çikarip, alisverisine öyle devam etti. Turan’in ayaginda bir sey olmadigini gören market sahibi Cihat Çakir’in sormasi üzerine Turan, terligini çamur oldugu için disarda çikardigini söyledi.

Olay karsisinda hem sasiran hem de duygulanan market sahibi Çakir o anlari sosyal medya üzerinden paylasti. Sosyal medyada paylasilan görüntü kisa sürede ilgi odagi olurken, Sahin Turan davranisi ile takdir topladi.

Tarlada sulama yaptigi için terliginin çamur oldugunu söyleyen Sahin Turan, "Çiftçilikle ugrasiyorum sabah 5’te tarlaya giderken 6-7 gibi çocuklara kahvalti için ekmek almaya geldim, ayakkabilarim çamurdu baktim içerisi piril piril parliyor. Ben de öyle girsem içeri olmaz, terligi çikardim, içeri girdim. Alisverisi yaptim, disari çiktim. Beni arayan arayana benim haberim yoktu. Ben kesfete mi düsmüsüm televizyona mi çikmisim bilmiyorum en az 50 kisi aradi video atti, benim haberim yoktu" diye konustu.

Emege saygi duyan insanlarin çevresinde olmasindan mutlu oldugunu söyleyen market sahibi Cihat Çakir ise, "Yunus Emre Mahallesi’nde market isletmeciligi yapiyorum. Aslinda rutin degil bamya sezonunda bamya çalisanlarinin eksiklerini tedarik etmeleri için 4 buçukta marketimizi açiyoruz. Sahin abi de mahallemizin adami, her sabah bamyaya gitmeden önce buradan ekmegini, kahvaltilik ürünlerini aliyor. O gün Sahin abi içeriye girdiginde ayaginda ayakkabisinin olmadigini fark ettim. Sordugumda çamur oldugunu söyledi.

Ben ’önemli degil, sikinti degil, senden önemli degil’ desem de, ’yok olur mu’ dedi, ’senin emegine saygim var’ dedi.

Terligini disarida birakip alisverisini yapti ve gitti. Bu bana dokundu yani, etkilendim gerçekten böyle güzel insanlarin olmasi. Emege saygi duyan insanlarin çevremizde olmasi bayagi bir beni etkiledi. Ben de bunu sosyal medyada paylastim, güzel tepkiler aldik" dedi.

Kaynak: İHA