Su Israfi Yapan Köylülere Muhtardan Duyulmamis Anons

Afyonkarahisar’da köy muhtari içme suyunu keyfi kullanan ve sürekli bahçe sulayan vatandaslara daha önce hiç alisik olmadiklari bir anons yapip, “Ben bu su isinden biktim, bu benim size son anonsum. Bahçe sulayanlarin yüzünden adamlar banyo yapamiyor” dedi.

Su Israfi Yapan Köylülere Muhtardan Duyulmamis Anons
Sinanpasa ilçesine bagli Kayadibi Köyü Muhtari Hasan Aydin, köyde yasanan su krizine dikkat çekerek, bahçe sulama nedeniyle birçok haneye su verilemedigini belirtti.

Aydin, köy halkini bu konuda duyarli olmaya çagirdi ve su israfinin durdurulmasi gerektigini ifade etti.

Aydin, köy halkina cami hoparlöründen yaptigi son anonsla bahçe sulama nedeniyle su israfi yapanlara sert uyarilarda bulundu. Aydin, “Bahçe sulayanlara bakiyorum, kimisi hoca, kimisi haci, kimisi muhtarligi sevmiyor sulari bosa harciyor. Ben bu su isinden biktim. Bu benim size son anonsum. Dagdan gelen sularimiz azalmistir. Size kul hakki dedik anlamadiniz. Komsu hakki dedik anlamadiniz. Bahçe sulayanlarin yüzünden 70 haneye su çikmiyor. Is güç zamani, millet harmandan patozdan geliyor. Muhtar banyo yapamiyoruz diyor. Bahçe sulayanlarin yüzünden adamlar banyo yapamiyor, dusa alamiyor bir tas su bulamiyor” dedi.



“Ne yapalim, Kayadibi’ni mi terk edelim”

Muhtar Aydin, köy halkinin su israfi yapanlara beddua ettigini ve haklarini helal etmedigini belirterek, “Sizlere hep beddua ediyorlar. Haklarini helal etmiyorlar. Bana günlük 30-35 kisiden telefon geliyor. Yaylada sularimiz azalmistir. Cuma da hoca söylüyor dinlemiyorsunuz. Muhtarlik her hafta iki sefer anons ediyor dinlemiyorsunuz. Ne yapalim, Kayadibi’ni mi terk mi edelim? Su israfinin devam etmesi durumunda daha ciddi önlemler alacagiz. Bu benim son anonsumdur. Günlük 70 kisinin suyu akmiyor, bahçe sulayanlar düsünsün. Ben biktim bu bahçe isinden” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA