105'Nci Yilda Yerel Gazete Sergisi

Erzurum Kongresi’nin 105. Yili anisina Kale Meydani ERSA Konaginda ’23 Temmuz Yerel Basin Sergisi’ düzenlendi.

105'Nci Yilda Yerel Gazete Sergisi
Erzurum’da 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin 105. Yildönümü münasebetiyle ’23 Temmuz Yerel Basin Sergisi’ sergisi açildi.

Erzurum Büyüksehir Belediyesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Erzurum Sehir Arsivi ve Dogu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin isbirligiyle organize edilen serginin açilisina, TBMM Baskanlik Divan Üyesi ve Kütahya Milletvekili Adil Biçer, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Bülent Çakmak, Iletisim Baskanligi Erzurum Bölge Müdürü Recep Küçükece, Basin Ilan Kurumu Sube Müdürü Tahsin Sahin, Dogu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Baskani Feridun Fazil Özsoy, yönetim kurulu üyeleri, Erzurum Kalkinma Vakfi Baskani Erdal Güzel, Erzurum Girisimci Kadinlar Dernegi Baskani Zekiye Çomakli, STK Baskanlari, akademisyenler ev çok sayida vatandas katildi.

Açilis kurdelesinin kesilmesinin ardindan ETÜ Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Murat Küçükugurlu, yerel basinin tarihsel önemine dikkat çekerek, Erzurum Kongresi’nin ruhunu yansitan gazete ve belgeleri sunduklarini söyledi.



Sergide Erzurum Kongresinin ilk gününden itibaren günümüze kadar çesitli dönemlerde yayinlanan Erzurum Kongresi ile ilgili haberlerin bulundugu gazeteler sergilendi. Sergi hafta sonuna kadar gezilebilecek.
Kaynak: İHA