Karabük'teki Orman Yangini Kismen Kontrol Altina Alindi

Karabük’te çikan orman yangini, helikopter destegi ile kismen kontrol altina alindi. Karabük Valisi Mustafa Yavuz, gün batmadan yanginin söndürülmesinin hedeflendigini açikladi.

Karabük'teki Orman Yangini Kismen Kontrol Altina Alindi
Karabük Valiligi, saat 15.15 siralarinda Zobran köyü mevkiinde ormanlik alanda baslayan yangina 12 arazöz, 7 su tankeri, 6 ilk müdahale araci, 1 dozer, 1 kepçe, 1 greyder, 1 yangin söndürme helikopteri ve 85 personel ile müdahalenin devam ettigini açikladi.

Valilik, yanginin kismen kontrol altina alindigini duyurdu. Yaklasik 5 saat sonra kontrol altina alinan yangini söndürme çalismalari sürüyor.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, yaptigi açiklamada yanginin yerlesim yerlerine sirayet etmedigini ve sevindirici bir sekilde can kaybi veya yaralanma olmadigini belirtti.

Yanginin gün batmadan kontrol altina alinmasinin hedeflendigini söyleyen Vali Yavuz, ekiplerin yangini çevreledigini ve yalnizca bir noktada yanginin devam ettigini belirtti.

Bu noktada yol çalismalari ve arazözlerle söndürme çalismalarinin sürdügünü aktaran Yavuz, sunlari söyledi:

"Saat 15.00 siralarinda Karabük merkez ilçemize bagli Zobran köyümüzün üst kisminda gelen ihbar üzerine arkadaslarimiz orman bölgesine intikal ederek müdahaleye basladilar. Su an itibariyla bölgemizde 28 aracimiz var. Bunlardan 12’si su tankerimiz ve arazözle birlikte yangina müdahale ediliyor. Hem karadan hem havadan müdahalemiz devam ediyor. Helikopterlerimiz de havadan müdahale ederek yangini söndürme çalismalarina katiliyorlar. Söndürme çalismalarinda gerek Orman Isletme Müdürlüklerimiz, gerek Özel Idare ve diger kurumlarimizdan yaklasik 85 personelimiz su anda alanda yangin söndürme çalismalarinda görev aliyorlar. Yerlesim yerlerimize sirayet eden bir durum yok. Diger taraftan sevindirici olan herhangi bir can kaybi veya yaralimiz söz konusu degil. Gün batmadan hedefimiz yangini kontrol altina alarak bir an önce söndürülmesi. Arkadaslarimiz yangini tamamen çevrelediler. Sadece bir noktada su anda yangin devam ediyor. O noktada yol çalismalarimiz devam ediyor. Arazözler o bölgede yangini söndürme çalismalarini devam ettirecekler. Arkadaslarimiz gerçekten yogun bir sekilde çalisma yürütüyorlar. Su anda cansiperane çalisan hem Orman Isletme hem Özel Idare hem de diger kurumlardaki personellerimize tesekkür ediyorum. Yanginin diger yerlesim yerlerine ve insanlarin bulundugu alana kaymamasi için de jandarmamiz gerekli güvenlik önlemlerini aldilar. Hem vatandaslarimizin ormana girisi ile ilgili hem de güvenlik önlemleri ile ilgili çalismalarimiz devam ediyor. Bundan sonra da yine ihtiyaç oldukça hem arazöz, hem diger arkadaslarimiz bölgeye intikal ediyorlar. Zobran köyümüze ve vatandaslarimiza geçmis olsun" dedi.

Kaynak: İHA