Iri Cüssesiyle Nam Salan Aksaray Malaklisi Insan Boyunu Geçiyor

Iri cüssesi ile Anadolu Aslani olarak bilinen Aksaray’in Malakli köpegi bir insan boyunu geçiyor. Ülke genelinde çobanlarin dostu olan Malakli köpegi yetistigi Aksaray’dan Türkiye’nin dört bir yanina gönderiliyor.

Iri Cüssesiyle Nam Salan Aksaray Malaklisi Insan Boyunu Geçiyor
Aksaray’in Eskil ilçesine bagli Böget köyünde Malakli köpek yetistiriciligi yapan Naim Dagli, yilda 130 yavru yetistiriyor. Çiftliginde 25 damizlik köpegi bulunan Dagli, Türkiye’nin dört bir yanina Aksaray Malaklisini gönderiyor. Anadolu aslani olarak nam salan Aksaray Malaklisi, iki ayak üzerinde durdugu zaman insan boyunu geçiyor. Çocuklugundan bu yana köpeklerle bir arada olan Dagli, bu ilgisini ticarete döktü.

Her eve bir Aksaray malaklisinin sart oldugunu belirten Naim Dagli, “Aksaray Malakli köpegi yetistirmek ve satmak için çiftlik olusturdum. Her eve bir malakli sart, çünkü sadik, güçlü ve kurtçul bir hayvan. Aksaray’in gururu Anadolu Aslani Malaklarin özelligi, irki çok eskiye dayaniyor. Çobanlarin özellikle tercih ettigi bir köpek türü. Kangala göre daha büyük ve daha güçlü bir hayvan. Her isi severek yapilmasi gerekiyor. Bende bu isi severek yapiyorum, çünkü köpekleri seviyorum ve ayni zaman da taleplere göre satisini yapiyorum. Istanbul, Ankara, Izmir basta olmak üzere ülkenin her tarafindan talep geliyor. Bazen yurt disindan bile isteyenler oluyor. Bizde bu taleplere yetismeye çalisiyoruz. Bir yilda ortalama 130 yavru yetistiriyorum. Küçükleri 8-10 bin lira, 5-6 ayliklari 20 ile 30 bin lira, 10 ayliklari 60-70 bin lira, yetiskinleri de 100-120 bin lira arasi satiyorum” dedi.

Kaynak: İHA