Doga Manzarali ATV Turlari Nemrut Turizmine Hareket Katiyor

Dünyanin ve Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Nemrut Krater Gölü’ne düzenlenen ATV turlari, bölgenin dogal güzelliklerini kesfetmek isteyenler için eglenceli ve heyecan dolu aktivite imkani sunuyor.

Doga Manzarali ATV Turlari Nemrut Turizmine Hareket Katiyor
Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü buhar bacalari, buz magarasi, ilik ve soguk gölleri bünyesinde barindiriyor.

Dogal güzelliklerin yani sira son yillarda ayilarla da gündeme gelen Nemrut Krater Gölü’ne yeni baslatilan ATV turlari da renk katiyor.

Avrupali Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsaminda “Mükemmeliyet Ödülü” alan Nemrut Kalderasi’nda düzenlenen ATV turlarina katilan yerli ve yabanci turistler, doga ile iç içe eglenceli ve heyecan dolu aktiviteler yasiyor.

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Dagi zirvesinden kaldera içerisindeki Türkiye’nin en büyük Nemrut Krater Gölü çevresine kadar ATV turu gerçeklestiren yerli ve yabanci turistler, “Yeryüzü Cenneti” olarak adlandirilan kalderadaki buhar bacalari, ilik ve büyük gölleri ziyaret ediyor.

Kalderadaki dogal güzellikleri kesfetmek isteyenler ayrica, ormanlik alandaki muhtesem manzarada ATV sürmenin keyfini yasiyor.

Sundugu ATV tur hizmetiyle bölgenin turistik cazibesini artirmayi hedefliyor

ATV isletmecisi Kadir Karaman, Nemrut Dagi’nin muhtesem manzaralarini ve dogal güzelliklerini ziyaretçilere tanitarak, bölgenin tanitimina katkida bulunmayi hedefliyor. Karaman, disaridan gelen misafirlerine unutulmaz bir deneyim yasatmayi amaçlarken, ATV ile ilgili gerekli güvenlik egitimlerini de veriyor.

Karaman konuyla ilgili yaptigi açiklamada, ATV’yi daha önce kullansin veya kullanmasin herkesin kisa bir egitimden geçtigini belirtti.

Egitimlerin yani sira kask gibi güvenlik tedbirlerinin de oldugunu kaydeden Karaman, sunlari söyledi:

“Burada disaridan gelen insanlarimiza hizmet veriyoruz. Tatvan’da yeni açilan bir sektör ve doguda tek durumda. Gelen misafirlerimize 20 dakikalik hizlandirilmis bir kurs veriyoruz. Sürüs testi yapiyoruz. Bu araci kullanmak için B sinifi ehliyet istiyoruz. Araçlarla Nemrut’a gidecegimiz zaman ben öncülük yapiyorum misafirlerimize. Dikkatli bir sekilde çikip manzaranin da keyfini çikariyoruz. Nemrut Kalderasi’na gidince de ben buhar bacalarini ilik ve büyük gölü gezdiriyorum. Bizler burada zaten turizm cenneti olan Nemrut Krater Gölü’nün tanitimina kendi çabalarimizda katki sagliyoruz.”
Kaynak: İHA