Isparta'da Narkotik Ekiplerince Bin 650 Ögretmene Egitim Verildi

Isparta Il Emniyet Müdürlügü ve Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen seminerler çerçevesinde narkotik ekiplerince bin 650 ögretmene egitim verildi.

Isparta'da Narkotik Ekiplerince Bin 650 Ögretmene Egitim Verildi
Isparta Il Emniyet Müdürlügü ve Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan 24-28 Haziran tarihleri arasinda seminer gerçeklestirildi.

Gerçeklestirilen seminerler çerçevesinde Keçiborlu, Gönen, Atabey, Uluborlu, Senirkent, Egirdir, Gelendost, Yalvaç ve Sarkikaraagaç ilçelerinde görevli bin 650 ögretmene, Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü TUBIM Büro Amirliginde görevli uzman ekiplerce madde bagimliligi ile mücadele çerçevesinde egitim verildi.

Verilen egitimlerde narkotik madde türleri, kullanim aparatlari ve kullanim belirtileri anlatildi.

Ayrica, 2024 yili içerisinde; ögrenci velileri, saglik çalisanlari, ögretmenler, kamu görevlileri, üniversite ögrencileri ve akademisyenlerden olusan toplam 16 bin 299 kisiye madde bagimliligi ile mücadele kapsaminda “Narkorehber”, “En iyi Narkotik Polisi; Anne” ve “Narkogençlik” Egitimi verilerek yine Narkonokta Projesi kapsaminda açilan stantlarda toplam 5 bin 815 vatandasa brosür dagitilarak madde kullanimiyla mücadele ile ilgili bilgilendirme ve UYUMA aplikasyonunun tanitimi yapildi.
Kaynak: İHA