Doktor Yerine Sifali Olduguna Inandiklari Suda Çareyi Ariyorlar

Batman’in Sason ilçesine bagli Yolüstü köyünde bulunan dogal maden suyu çesmesi, basta böbrek taslari rahatsizligi bulunan sifali olduguna inanan vatandaslarin ilgisini görüyor.

Doktor Yerine Sifali Olduguna Inandiklari Suda Çareyi Ariyorlar
Sason ilçesi Yolüstü köyünde bulunan çesmeye yurdun dört bir yanindan ziyaretçi geliyor. Köylüler çesmeden akan suyun sifali oldugunu ve birçok rahatsizliga da iyi geldigini öne sürüyor. Çesmeden akan suyun iltihaplanma, kireçlenme ve böbrek tasi gibi rahatsizliklara iyi geldigine inanan ziyaretçiler, köye gelerek günlerce köyde konaklayip sudan içerek sifa bulmaya çalisiyor.

Çesme suyunun böbreklerde bulunan taslari disariya attigini belirten vatandaslardan Cemal Avunç, "Böbrekte bulunan tas için, kurt için, iltihap için, prostat için birbir iyi geliyor. Vücutta bulunan küçük kurtlar, büyük kurtlarin atilmasi için çok faydalidir. Vatandas diyor ki ben sürekli doktorlara gidiyordum fayda bulamadim. Bu sudan içtigim gibi bana birebir fayda verdi. Içtigimiz sigarayi çok iyi temizliyor. Bu su her seye çok iyi geliyor" dedi.



“Bu sudan fayda görmek için her yerden buraya geliyorlar”

Ülkenin bir çok ilinden sudan içmek için akin akin insanlarin çesmeye geldigini belirten vatandaslardan Veysel Can, suyun bir çok hastaliga iyi geldigini belirterek sudan her içenin faydasini gördügünü söyledi.

Can, “Bu su bir çok rahatsizliga iyi geliyor. Böbrek rahatsizligi, tas düsürmeye, mide rahatsizligina zayiflamaya çok iyi geldigini biliyoruz. Basta Batman, Diyarbakir, Sanliurfa, Mardin olmak üzere ülkenin her yerinden insanlar sifa bulmak için buraya adeta akin ediyor. Yaz aylari burasi adeta ana baba günü gibi kalabalik oluyor. Bu su sifali olmasaydi kimse gelmezdi” dedi.

Kaynak: İHA