Ordu'da Cami Cemaatine Asure Dagitildi

Ordu’da Muharrem ayi dolayisiyla Il Müftülügü ve Altinordu Ilçe Müftülügü tarafindan cuma namazi sonrasi cemaate asure ikraminda bulunuldu.

Ordu'da Cami Cemaatine Asure Dagitildi
Altinordu ilçesindeki Hz. Hamza Camisi’nde cuma namazi sonrasi vatandaslara asure dagitim programi düzenlendi.

Programda Ordu Valisi Muammer Erol ve Il Müftüsü Dr. Ismail Çiçek cemaate asure ikraminda bulundu. Muharrem ayi dolaysiyla düzenlenen programda yaklasik bin 500 kisiye asure dagitildi.

Il Müftüsü Dr. Ismail Çiçek, “Bugün 13 Muharrem 1445, Hz. Hüseyin Efendimizin sehadetinin üzerinden 1385 yil geçmis durumda. Diyanet Isleri Baskanligimiz olarak bu hafta ülke genelinde farkli etkinlikler ile Hz. Hüseyin Efendimizi, Kerbela acisini paylasmaya gayret ediyoruz. Sehitlerin serdari Hz. Hamza’dan ismini almis Hz. Hamza Camii önünde Hz. Hüseyin Efendimizi aniyoruz. Hz. Hüseyin Efendimizi anlamaya ve onun gittigi yoldan gitmeye gayret ediyoruz. Bugün vaazimizin konusu da oydu. Bugün de camimizin avlusunda, cuma namazinin ardindan asure dagitiliyor. Asure bir aciyi ve beraber paylasmayi ifade ediyor. Hz. Nuh’un gemisinden itibaren bütün dinlerde ve dillerde bu tatli gelenegi vardir” dedi.

Kaynak: İHA