Çocuk Yürüteçleri Teknolojiye Yenik Düstü

Osmaniye’de 40 yildir ahsap isleri ile ugrastigini söyleyen Ali Igneci, eskiden yaptiklari bebek yürüteçlerinin gelisen teknolojiye yenik düstügünü söyledi.

Çocuk Yürüteçleri Teknolojiye Yenik Düstü
Osmaniye’de yasayan Ali Igneci (55), tarihin geleneksel meslekleri arasinda bulunan ahsapçilik meslegini 40 yildir severek devam ettiriyor. Asrin felaketinde is yeri agir hasar aldigi için bir süre severek yaptigi meslekten uzak kalan Igneci, meslegini sürdürmenin mücadelesini veriyor. Ali Igneci, eskiden çocuklarin daha kolay yürümelerini saglamak ve ayaklarinin güçlenmesi için ahsap ustalari tarafindan yapilan ve halk arasinda "çikrik" olarak da bilinen bebek yürüteçlerine ilgi kalmadigini, artik siparis usulü çalistiklarini söyledi.



Eskisi gibi artik yürütece fazla ragbet olmadigi için siparis usulü çalistiklarini söyleyen Ali Igneci, "Depremde kötü etkilendik, is yerimiz hasar gördü. Kiraciydik ama is yeri bulamadik, depremin etkisiyle her yeri yikildi Osmaniye’de bundan dolayi yani bu küçük gördügünüz yeri tuttuk. Burayi da bulmasam artik birakma seviyesine gelmistim. Genelde hamur isleri, oklava, merdane yapiyorum. Yürüteç, yürümeye yakin çocuklara kolaylik çivi, vernik, kimyasal yok, çocuklara zarar vermeyecek sekilde. Bu ürünleri de talep az, nadir zaten talep olursa yapiyorum. Sürekli ürettigim bir ürün degil siparise göre yapiyorum. Teknolojiye gidiyor çogu kisi bu niye vernikli degil niye parlamiyor falan diyorlar. Ben bu ürünlere vernik atin deseniz bile atmam diyorum, çocugun agzi deger eli deger kimyasal kesinlikle ben onlara karsiyim. Hiç almazsaniz dahi ben vernik atmam, çivi atmam zararlidir çünkü bu sicaklikta erir ve kimyasal oldugu için hastalik olur. Onun için vernikli ürün ne bulundururum ne satarim" dedi.

Kaynak: İHA