5. Burhaniye Kitap Fuari Için Geri Sayim Basladi

24-28 Temmuz 2024 tarihleri arasinda, Burhaniye Belediyesi tarafindan bu yil 5.’si düzenlenecek olan kitap fuari için geri sayim basladi. Bes gün sürecek edebiyat ve sanat yolculugu için Burhaniye Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan yürütülen çalismalar sonucunda, fuar programi yayimlandi.

5. Burhaniye Kitap Fuari Için Geri Sayim Basladi
Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler’in hayata geçirdigi vizyon projelerinden olan Kitap Fuari, bu yil da Ören’de kapilarini sanata açacak. Ayse Kulin’in onur konugu oldugu fuarda; söylesiler, imza günleri, tiyatrolar, açik hava sinemalari, gençlik konseri ile Burhaniye’de dolu dolu bes gün yasanacak.

Yüzün üzerinde yayinevinin katildigi 5. Burhaniye Kitap Fuari’nda; Ayse Kulin, Buket Uzuner, Üstün Dökmen, Ataol Behramoglu, Inci Aral, Barbaros Sansal, Övgün Ahmet Ercan, Saygi Öztürk, Cezmi Ersöz, Ahmet Telli, Aysegül Aldinç, Cem Arslan, Çigdem Toker, Sükrü Erbas, Sinan Yagmur, Sinan Akyüz, Nurullah Genç, Mert Arik gibi birçok degerli isim okuyuculari ile bulusacak. Burhaniye’nin dört ayri kösesinde sanat ve edebiyat söleni yasanacak.

Bu yil da Özgürlük Parki’nda sinema söleni devam ediyor. “Sosyete Saban” filminin ardindan basrol oyuncusu Perihan Savas, “Hosçakal Yarin”in ardindan basrol Berhan Simsek ve Yönetmen Reis Çelik, “Asiklar Bayrami” filminin ardindan ayni isimli kitabin yazari ve beyaz perdeye aktarilirken de senaristligini üstlenen ödüllü yazar Kemal Varol ile yönetmen Özcan Alper sinemaseverler ile Özgürlük Parki’nda bulusacak. Ücretsiz gazoz dagitiminin yapilacagi açik hava gösterimlerinde, nostaljik açik hava sinemalarinin tadi çikarilacak.

Ören Amfi’de tiyatro söleni; Muzaffer Izgü’nün yazdigi Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun sahneledigi “Sinir” 25 Temmuz’da, Metin Zakoglu’nun Bir sizofrenin iç dünyasini anlattigi "Bir Delinin Hatira Defteri" oyunu 26 Temmuz’da ve 27 Temmuz Cumartesi ise sosyal medya fenomeni Alican Turan’in Anadolu Kadinlarini tüm samimiyeti ile anlattigi “Cemile Abla, Ben Beyaz Sevmiyorum” oyunu tiyatroseverler ile bulusacak.

27 Temmuz Cumartesi Ören Plaji’nda gerçeklesecek gençlik konserinde sevilen Rock grubu Mavi Gri, müzikseverlere unutulmaz bir gece yasatacak. Çocuklara kitap sevgisini asilamak amaciyla çocuk kitabi yazarlarindan Mert Arik Iskele’deki program ile, Burcu Bahar ve Özgür Özgülgün ise Ören Amfi Tiyatrosu’nda çocuk etkinligi programlarinin ardindan minik hayranlari ile bulusarak ücretsiz kitaplarini imzalayacak.
Kaynak: İHA