Yolunu Kaybeden Yavru Karaca Dogaya Birakilarak Annesine Kavustu

Karabük’te orman isçileri tarafindan bulunan ve annesini kaybeden yavru karaca Karabük DKMP personeli tarafindan koruma altina alinarak yeniden dogaya salinarak annesine kavustu.

Yolunu Kaybeden Yavru Karaca Dogaya Birakilarak Annesine Kavustu
Karabük Orman Isletme Müdürlügüne bagli Keltepe Orman Isletme Sefligi personellerince bulunan yavru Karaca bulundu. Yolunu kaybederek orman isçilerinin sayvan diye tabir edilen barakaya giren ve annesini aradigi tespit edilen yavru karaca için durum Karabük Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekiplerine bildirildi.

Bunun üzerine bölgeye giden Karabük Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan yavru karaca koruma altina alindi. Bir müddet bölgede inceleme yapan ekipler anne Karaca’nin ayak izlerinin oldugu bölgeye yavru karacayi birakarak izlemeye basladi.

Bir süre DKMP ekipleri tarafindan izlenen yavru karaca annesinin gelmesiyle tekrar ona kavusarak dogal hayat geri döndü.

DKMP ekipleri ise o anlari resmi sosyal medya hesaplarindan paylasarak, “Lütfen sizlerde dogada yavru Karaca gördügünüzde rahatsiz etmeyiniz çünkü anne Karaca beslenmesi bitince yavrularini biraktigi yerden alacaktir” uyarisinda bulundu.
Kaynak: İHA