Yesilyurt'ta Pazar Yerine Yönelik Anket Sonuçlandi

Mentese Belediyesi, Mayis ayi içerisinde gerçeklestirilen Yesilyurt Halk Bulusmasi’nda pazar yerinin geçici olarak sosyokültürel alana tasinmasina yönelik olusan tepkiler sonucunda anket düzenledi.

Yesilyurt'ta Pazar Yerine Yönelik Anket Sonuçlandi
Yesilyurt Mahallesi’nde 16 Temmuz Sali günü düzenlenen ankete 724 kisi katildi.

Yapilan oylamada 458 kisi Pazar yerinin eski yerinde (meydanda) kurulmasi, 266 kisi de sosyokültürel alanda kurulmasi yönünde oy kullandi. Anket sonucuna göre Yesilyurt pazari Sali günü meydanda kurulacak.

Düzenlenen ankete iliskin açiklama yapan Mentese Belediye Baskani Sehir Plancisi Gonca Köksal, “Bilindigi gibi, Mayis ayi içerisinde Yesilyurt’ta düzenledigimiz Halk Bulusmasi’nda pazar yerinin sosyokültürel alana tasinmasi konusunda vatandaslardan talep gelmisti. Bu talep üzerine toplantida yapilan oylamada pazar yerinin sosyokültürel alana tasinmasi karari alinmis ve uygulamaya geçilmisti. Ancak geçen sürede vatandaslardan gelen sikâyetler ve pazarci esnafi sayisinda düsüs yasanmasi üzerine vatandaslarimiz pazar yeri konusunda anket düzenlenmesini istediler. Vatandaslarimizdan gelen bu istek üzerine belediye olarak 16 Temmuz Sali günü anket düzenledik. Anketten pazar yerinin meydanda kurulmasi karari çikti. Demokrasiye olan inancimiz geregi sandiktan çikan bu karari uygulamaya geçiriyoruz. Yesilyurt’ta pazar her Sali meydanda kurulacak” diye konustu.

Kaynak: İHA