Tarsus'ta 'Gezici Saglik Hizmet Araci' Faaliyete Basliyor

Tarsus’ta tam donanimli ’Gezici Saglik Hizmet Araci’ faaliyete geçiyor. Kentte saglik hizmetlerine ulasimda güçlük çeken vatandaslar ile kirsal mahallelerde ve çadirlarda yasayan tarim isçilerine düzenli saglik hizmeti verilecek.

Tarsus'ta 'Gezici Saglik Hizmet Araci' Faaliyete Basliyor
Tarsus Belediyesi, Tarsus Kaymakamligi ve Tarsus Ilçe Saglik Müdürlügü is birligi protokolü kapsaminda, Japonya Büyükelçiligi 2021 Yerel Projelere Hibe Programi kapsaminda temin edilen araç göreve basliyor. Gezici Saglik Hizmet Araci ile vatandaslarin saglikli bir yasam sürmelerine destek olunacak. Kentte saglik hizmetlerine ulasimda güçlük çeken vatandaslar ile kirsal mahallelerde ve çadirlarda yasayan tarim isçilerine düzenli saglik hizmeti verilecek.

Tam donanimli saglik araci

Gezici saglik araci içerisinde; dijital röntgen cihazi, ultrasonografi cihazi, EKG cihazi, spirometre cihazi, glukometre cihazi, diagnostik set, tansiyon aleti ve kan tüpü tasima çantasi ekipmanlari bulunuyor. Ayrica, kan alma koltugu, muayene divani, doktor masasi ve koltugu, hasta bekleme sandalyesi, sarf malzeme dolaplari, diz üstü bilgisayar ve inverter klima sistemi de yer aliyor.

"Halkimizin saglik hizmetine esit sekilde erisimi en büyük önceligimiz"

Tarsus Belediye Baskani Ali Boltaç, hizmete baslayacak aracin önemine isaret ederek, "Saglik hizmetlerine ulasmakta zorluk çeken tüm vatandaslarimiza yönelik bu önemli adimi hayata geçirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Halkimizin saglik hizmetine esit sekilde erisimi en büyük önceligimiz. Hep birlikte, saglikli yarinlara" dedi.

Kaynak: İHA