Tarihi Misir Çarsisi'nda 20 Bin Kisilik Asure Dagitildi

Istanbul’da tarihi Misir Çarsisi’nda muharrem ayi dolayisiyla 5 dev kazanda pisirilen asureler, yaklasik 20 bin kisiye ikram edildi. Etkinlikte konusan Fatih Belediye Baskani M. Ergün Turan, “Hem bu gelenegimizin gelecek nesillere aktarilmasi açisindan hem de esnafimizin gönlünün zenginligini göstermesi açisindan güzel bir gelenek” dedi.

Tarihi Misir Çarsisi'nda 20 Bin Kisilik Asure Dagitildi
Muharrem ayi dolayisiyla Eminönü’nde bulunan tarihi Misir Çarsisi’nda her yil geleneksel olarak düzenlenen Asure Günü etkinligi yapildi. 5 dev kazanda pisen asureler, yaklayik 20 bin vatandasa dagitildi. Bu yil 28’incisi düzenlenen asure etkinligi, Misir Çarsisi Esnaflari Dernegi ve Fatih Belediyesi isbirligiyle yapildi. Fatih Belediye Baskani Mehmet Ergün Turan’in yani sira etkinlige katilan Istanbul Valisi Davut Gül, Fatih Kaymakami Cafer Sarili ve Misir Çarsisi Dernek Baskani Sami Koyuncu kazanlarin basina geçerek, vatandaslara asure ikram etti. Vatandaslar, asurelerin tadina bakmak için siraya girdi.

“Esnafimizin gönlünün zenginligini göstermesi açisindan güzel bir gelenek”

Fatih Belediye Baskani Turan, “Asure Günü vesilesiyle asure kazani kaynatildi. Hem bu gelenegimizin gelecek nesillere aktarilmasi açisindan hem de esnafimizin gönlünün zenginligini göstermesi açisindan güzel bir gelenek. Bu gelenek uzun yillardir devam ediyor. Asure bizim gelenegimizde hem bir matem günü hem de mukaddes bir gündür. Kerbela sehitlerimizi rahmetle aniyoruz ve Asure Günümüz de mübarek olsun diyoruz” dedi.



“Bütün farkliliklar ayni kazanda bir araya geldiler”

Asurenin önemine deginen Istanbul Valisi Gül ise, “Allah birligimizi, bütünlügümüzü ve kardesligimizi daim eylesin. Bütün farkliliklar ayni kazanda bir araya geldiler ve güzel bir tat ortaya çikti. Türkiye de aynen böyle. Emegi geçen esnaflarimiza ve hayir sahiplerimize tesekkür ediyorum. Insallah birligimiz bütünlügümüz hep daim olacak. Bu vesileyle ehlibeyit sevgisini yüreginde hisseden bütün kardeslerimize bassagligi diliyorum. Allah sehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin” seklinde konustu.



“Ilk burada tadiyorum”

Dagitilan asurenin tadina bakan Gülnihal Çengel, “Ben buraya alisverise gelmistim. Sonra ayaklarim beni buralara getirdi. Allah bereketini arttirsin. Biz asure pisirememistik, ilk burada tadiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA