Rusya Ve Ukrayna Arasinda Esir Takasi

Rusya ile Ukrayna arasinda yapilan esir takasi kapsaminda 95 Ukraynali ve 95 Rus asker serbest birakildi.

Rusya Ve Ukrayna Arasinda Esir Takasi
Rusya ve Ukrayna arasinda savas devam ederken, Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) arabuluculugunda iki ülke arasinda yeni esir takasi yapildi. Esir takasi kapsaminda 95 Rus ve 95 Ukrayna asker serbest birakildi. Rusya Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, serbest birakilan askerlerin Ukrayna esaretindeyken "ölümcül tehlikeyle" karsi karsiya oldugu ifade edilerek, geri getirilen askerlerin saglik kontrolü, fiziksel ve psikolojik rehabilitasyon için Moskova’ya nakledilecegi belirtildi.

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ise yaptigi açiklamada, serbest birakilan Ukraynali esirlerin Ukrayna ordusu, ulusal muhafiz ve sinir muhafiz birimine mensup oldugunu söyledi.

Zelenskiy, "Halkimizi evlerine getirmeye devam ediyoruz. 95 savasçi daha Rus esaretinden kurtarildi. Takastan sorumlu ekibimize ve arabuluculuk eden Birlesik Arap Emirlikleri’ne minnettarim. Ne kadar zor olursa olsun esaret altindaki herkesi geri getirmeliyiz" dedi.

Iki ülke arasinda son 7 hafta içinde üçüncü esir takasi gerçeklestirilmis oldu. Haziran ayinda gerçeklesen esir takasi kapsaminda Rusya ve Ukrayna karsilikli olarak 180 esiri serbest birakmisti.
Kaynak: İHA