Rus Turistlerin Amasra'ya Ilgisi Sürüyor

Fatih Sultan Mehmed Han’in Çesmi Cihan (dünyanin göz bebegi) olarak nitelendirdigi Bartin’in Amasra ilçesine Rus turistlerin ilgisi sürüyor. Ilçenin tarihi ve kültürel yerlerini gezen ve muhtesem dogasini yakindan gören turistler, ilçedeki plajlarda denize girerek serinlyor.

Rus Turistlerin Amasra'ya Ilgisi Sürüyor
Çesm-i Cihan Amasra ilçesine 2022 yili Agustos ayinda seferlerine baslayan Astoria Grande gemisi, Rusya’dan Türkiye’ye 25 ayda gerçeklestirdigi 47 seferde toplamda 52 bini askin Turisti ilçeye getirdi. Amasra’nin muhtesem dogasini begenen Rus turistler, tarihi, gastronomisi, sessiz ve huzurlu yapisi nedeniyle ilçeye doyamadan ayriliyor. Bazi Ruslar, tekrar tekrar bölgeye gelirken, bazilari da yeniden gelmek hedefiyle mutlu bir sekilde ilçeden ayriliyor.

Sabah saat 08:00’de Amasra Limani’na yanasan 193 metre uzunluk ve 30 metre genisligindeki 11 katli Astoria Grande gemisi ile 846 turist ile 450 gemi personeli ilçeye geldi. Sabahin erken saatlerinde kapilarin açilmasi ile gemiden inen turistler, Bartin il merkezi, Amasra ilçesi ve Karabük’ün safranbolu ilçesindeki tarihi, turistik ve dogal güzelliklerini gezdi. Bölgeye ilgisi her geçen gün daha da artin Rus turistler ise muhtesem dogal güzelliklerini yakindan görme firsati buldu. Saatlerce süren gezilerle bölgeyi kesfedip taniyan turistler, ilçedeki plajlarda denize girerek serinledi.

Plajlara akin eden turistler, yöre halki ile birlikte hem günesin hem de denizin keyfini sürdü.

Dogal ve tarihi güzellikleri ile Amasra’nin Bati Karadeniz’in incisi oldugunu belirten Amasra Belediye Baskani Recai Çakir, son dönemlerde bayram, önemli günler gibi nedenlerden yasanan uzun süreli tatillerin etkisiyle ilçenin yerli turistlerin akinina ugradigini hatirlatarak, yasanan turist yogunluguna kruvaziyer turizmi ile her geçen gün daha da artan yabanci turistlerin ilgisinin de eklendigini ifade etti.

Amasra’nin her mevsimde baska bir güzel oldugunu kaydeden Baskan Çakir, ülke genelinde etkili olan bunaltan sicaklara ragmen Amasra’nin ise "dogal klima" olarak nitelendirdigi rüzgar esintileri ile her zaman serin kaldigini da sözlerine ekledi.

Ilçede tarihi ve kültürel yerleri gezen Rus turistlerin plajlara da renk getirdigini kaydeden Baskan Çakir, ’’Astoria Grande gemisi 47. seferiyle aramizda. 846 yolcumuz 450 personeli bulunuyor. Misafirlerimiz, keyifli bir amasra gününde dogal klimali plajlarimizi ve kentimizin tarihi bölgelerini senlendiriyorlar. Devamini bekliyoruz" diye konustu

Gün boyu Amasra Limani’nda demirleyen Astoria Grande Gemisinin, aksam saat 17:00 siralarinda hazirliklarini tamamlayarak, ilçeden ayrilmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA