Mugla Büyüksehir Belediyesi Ilk 5'De

31 Mart Yerel seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi yönetimindeki belediyelerin ilk 100 günlük sosyal belediyecilik performansinin degerlendirildigi Kamu Teknoloji Platformu raporunda Mugla Büyüksehir Belediyesi vatandaslarin yasam kalitesini arttirdigi projeleri ile ilk 5’de yer aldi.

Mugla Büyüksehir Belediyesi Ilk 5'De
2013 yilinda kamu kurumlarinin hizmetlerini ileriye tasimak, yenilikleri takip ederek, teknoloji entegrasyonlari basta olmak üzere etkinlikler ve egitimler gerçeklestirmek üzere kurulan Kamu Teknoloji Platformu belediyelerin ilk 100 günlük sosyal belediyecilik performansini degerlendirdigi raporunda kadin, çocuk, genç, engelli, emekli, yasli, sokak hayvanlari ve diger sosyal çalismalari kategorize ederek raporladi. Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin Istanbul Büyüksehir Belediyesi ile besinciligi paylastigi Kamu Teknoloji Platformu raporunda birinciligi Antalya, ikinciligi Ankara, üçüncülügü İçel, dördüncülügü de Izmir Büyüksehir Belediyesi aldi.

Mugla’da 100 Günde Ögrenciler, Kadinlar ve Emekliler için Önemli hizmetler Baslatildi

31 Mart Yerel seçimlerinde Mugla Büyüksehir Belediye Baskanligi’na seçilen Ahmet Aras ile birlikte ilk 100 günde birçok projeyi hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi performansi ile Kamu Teknoloji Platformu’nun sosyal belediyecilikte en iyi çikis yapan belediyeler listesinde ilk 5’de yer aldi. Büyüksehir Belediyesi’nin üniversite ögrencilerine ulasimi 1 TL yapmasi, 60 yas üstü vatandaslar ve ögretmenlere ulasim indirimi, sosyal yardim alan vatandaslara yüzde 110 zam, emeklilere destek paketi, deniz otobüsü seferleri, sokak hayvanlari için gezici acil müdahale araci gibi hizmetleri hemen hayata geçirildi. Türkiye’nin gündeminden hiç düsmeyen kadina siddete karsi da hemen devreye giren Mugla Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi’ni kurarak Siddete karsi tutum belgesi ve Avrupa Yerel Yasamda Kadin-Erkek Esitligi Sarti’ni imzaladi.
Kaynak: İHA