Kore Gazisinin Yardim Çagrisi Karsiliksiz Kalmadi

Giresun’un Görele ilçesinin Gültepe köyünde yasayan Kore Gazisi Kadir Küçük’ün yasayabilecegi kadar ev yapilmasi çagrisina Kore Gazileri Anma Toplulugu duyarsiz kalmadi. Kore Gazisi Kadir Küçük’ün Evini Türkiye Kore Gazileri Anma Toplulugu ve Görele Belediyesi’nin katkilariyla yapildi.

Kore Gazisinin Yardim Çagrisi Karsiliksiz Kalmadi
Giresun’un Görele ilçesine bagli Gültepe köyünde yasayan Kore Gazisi Kadir Küçük ’ün yapilan evi düzenlenen törenle teslim edildi. Düzenlenen törende konusan Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Kore Temsilcisi ve Proje Destek Ekip Lideri Koreli Mimar Young-Sun You, “1950 yilinda Güney Kore’ye destek için savasa giden 5 bin 83 kisilik Türk Tugayi’nda yer alan Kore Gazisi Kadir Küçük’ü Görele Belediye Baskani Hasbi Dede ile birlikte ziyaret etmistik. Bu gün 15 bin dolara mal olan evi Kore Gazisi Kadir Küçük’e teslim edecegimiz için çok mutluyuz" dedi.

Görele Belediye Baskani Hasbi Dede ise yaptigi açiklamada “Kore Savasi sirasinda Türkiye’nin Güney Kore’ye verdigi destek ve Türk askerlerinin fedakarliklari, tarihte unutulmaz bir iz birakmistir. O izin hala canli oldugunun en somut göstergesidir. Türkiye ve Kore arasindaki kardesligin ne kadar güçlü ve kalici oldugunu bir kez daha kanitliyor. Gazimiz adina Young-Sun You’ya tesekkür ediyor, bütün sehitlerimizi ve ebediyete intikal etmis gazilerimizi minnet ve saygiyla aniyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA