Istanbullular Sicak Havada Bogaz'in Sularinda Serinledi

Istanbul’da bazi vatandaslar, kent genelinde etkisini sürdüren sicak havada Bogaz’in sularinda serinledi.

Istanbullular Sicak Havada Bogaz'in Sularinda Serinledi
Meteoroloji Genel Müdürlügü ve AKOM Istanbul için sicak hava ve nem uyarisi yaparken sicakliklar 30 dereceyi asti. Istanbul’da bunaltan sicakliklarda serinlemek isteyenler, kendilerini Bogaz’in sularina birakti. Kimi vatandaslar Bogaz hatti boyunca yürüyüs yaparken, yanlarinda sezlong, havlu ve portatif masa getiren kimi vatandas ise, Bogaz’da serinlemenin keyfini sürdü. Bazi vatandaslar ise gölgelik alanlarda oturmayi seçti.

“Devletimiz sag olsun”

Arkadaslariyla birlikte denize yüzmeye gelen Yusuf Sahin, “Her gün denize geliyoruz, serinliyoruz. Deniz de zaten bogaz suyu tertemiz. Yüzüyoruz devamli. Herkese tavsiye ederiz burasi çok güzel. Ücretsiz bir yer. Devletimiz sag olsun” dedi.

“Is yerinde klima var ama açik hava oldugu için etki etmiyor”

Sahilde bir kafede garsonluk yapan Samet Turgut, “Çalistigim için disari çikmam zor oluyor. Denize girme firsatimiz da olmuyor. Sabah ise geliyoruz aksam çikiyoruz. Is yerinde klima var ama açik hava oldugu için etki etmiyor” diye konustu.



“Istanbul’un neminden ve sicagindan kurtulmak için en güzel yerler denizlerdir”

Istanbul’un neminden ve sicagindan kurtulmak için en güzel yerin denizler oldugunu söyleyen Ilyas Örnek, “Biz buralarda yasadigimiz için en güzel yerler sahiller oluyor. Sahilde de denize giriyoruz. Ama sahile uzak olan insanlara Allah kolaylik versin. Istanbul’un neminden ve sicagindan kurtulmak için en güzel yerler denizlerdir. Ister istemez evde oturtamiyorsun. Biz de serinlemek için sahile iniyoruz. Denize giriyoruz” dedi.

“Sicakta kendine dikkat edeceksin”

Sariyer’e günübirlik gelen Ihlas Baykan, “Sicaga çok sikmamaya gayret ediyoruz. Denize geliyoruz. Kendi memleketimde de ayni sekilde denize gidiyoruz. Sicakta kendine dikkat edeceksin. Gençlik gitti artik” diye konustu.

“Evde yüregimiz yaniyor”

Sicaktan etkilenmemek için denize girdigini söyleyen Servet Can Dogan, “Evde yüregimiz yaniyor. Gelip denize atliyoruz. Okul yaz tatiline girdi ama yakinda açiliyor galiba. Burada da serinliyoruz. Bu sicakta disarda arkadaslarimla oturamiyorum. Biz de denize geliyoruz serinlemek için. Sicaktan bunaldigimizda evde soguk suyun altina giriyoruz ama çogunlukla denize giriyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA