Ilk Kez Kendi Uçurdugu Balona Bindi

Nevsehir’de Avrupa Birligi ve Türkiye Cumhuriyeti tarafindan finanse edilen "Shape Your Future with AHIKA" balon pilot egitimine katilan Seval Çakir, ilk kez kendi uçurdugu balona bindi.

Ilk Kez Kendi Uçurdugu Balona Bindi
“Ne Egitimde Ne Istihdamda Olan Gençler Için Isgücü Piyasasi Destek Programi (NEET PRO)” çerçevesinde Ahiler Kalkinma Ajansi tarafindan hazirlanan “Shape Your Future with AHIKA” isimli projeye katilarak sicak hava balon pilotu olan Seval Çakir, artik Kapadokya bölgesinde sicak hava balonu uçuruyor. Kapadokya bölgesine 9 ay önce tasindigini söyleyen Çakir, “Daha önce sinema ve klip çekimleri yapiyordum. Kapadokya bölgesinde elimde fotograf makinesi ile Kapadokya’nin mistik, büyüleyici havasini fotograflarken gerçekten aklima bir gün pilot olacagim hiç gelmemisti. Shape Your Future with AHIKA projesini Ahiler Kalkinma Ajansinin sosyal medya hesaplarindan buldum. Basvurum kabul edildi ve sinavlari kazandim. Önce Ankara’dan saglik lisansi aldik. Ilk kez bu kadar uzun saglik testine girmistim. Dersler ilk basta bana çok karisik gelmeye baslamisti. Balon ile hiçbir alakam yoktu” dedi.



Ilk kez kendi uçurdugu balona bindi

Daha önce hiç balona binmedigini söyleyen Çakir, “Benim ilk bindigim balon, kendi uçurdugum balon oldu. Bu da benim için çok farkli bir deneyim oldu. Sürekli manzaraya bakmak, diger balonlara bakmak, o atmosferi yasamak çok güzel” ifadelerini kullandi.

"Dünyanin her yerinde is bulabilirim"

Çakir, “Bu olaya ben hayatin bana sundugu bir hediye olarak bakiyorum. Benim hayatimda iki büyük kirilma noktasi var. Bunlardan bir tanesi aldigim bu egitim oldu. Bu sayede sadece balon pilotu olmadim. Araba kullanmaya basladim, ATV ve motor kullanmaya basladim. En önemlisi aldigim egitim, dünyanin her yerinde is bulabilecegim bir imkan saglamis oldu” ifadelerini kullandi.

Daha önce de ayaklari üzerinde durabildigini söyleyen Seval Çakir, “Artik kanatlarim var ve gökyüzündeyim. Bunun için Ahiler Kalkinma Ajansina çok tesekkür ederim” dedi.

Proje çerçevesinde ne egitimde ne istihdamda olan dar gelir grubundaki 18-29 yas araligindaki toplam 30’u kadin 40 gence sicak hava balonu pilotlugu, sicak hava balon bakim teknisyenligi, Ingilizce dil ve yerel turizm egitim programindan yararlanmasi imkâni saglandi. erilen egitimlerin tüm modüllerini basariyla tamamlayan 36 genç, sicak hava balon pilotu lisanslarini almaya hak kazandi. Uçus sertifikasini alan 19 pilot ise, Kapadokya bölgesinde sicak hava balon firmalarinda ticari uçuslarina basladi.

Kaynak: İHA