Gastro Inegöl Mutfagindan Asure Ikrami

Inegöl Belediyesi, muharrem ayi dolayisiyla hosgörünün, birlik ve beraberligin simgesi olan asure ikram etme gelenegini bu yil da sürdürdü.

Gastro Inegöl Mutfagindan Asure Ikrami
Inegöl Belediyesi’nin hayata geçirdigi Gastro Inegöl mutfagi, muharrem ayi dolayisiyla özenle hazirladigi ve usta eller tarafindan kaynatilan asureleri Inegöllü vatandaslarla bulusturdu. Gastro Inegöl önünde kurulan stantlarda dagitilan asureler, vatandasin gönlüne sicaklik katti. Asure dagitim programina Inegöl Kaymakami Eren Arslan, Belediye Baskani Alper Taban, protokol ve meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaslar katildi.

‘’Inegöl’de asure gibi renkli bir çiçek bahçesi’’

Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi asure dagitiminda Baskan Alper Taban ve protokol üyeleri kazan basina geçerek asure ikraminda bulundular. Ikramlarin ardindan açiklamada bulunan Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, ‘’Öncelikle tüm Inegöllü vatandaslarimizin muharrem ayini ve Asure gününü kutluyorum. Her yil muharrem ayinin onuncu günü asure kazanlari kayniyor. Asure de farkli lezzetlerin ve tatlarin bir araya getirilerek ayni kazanda pisirildigi bir yiyecegimiz. Inegöl’ümüzü de buna benzetiyoruz. Pek çok toplumlardan, etnik kökenden vatandasimizin gelip bu sehirde bulustugu, kardes oldugu, bir beraber oldugu renkli bir çiçek bahçesi. Asure gibi birbirine karistigi bir yer diyoruz Inegölümüz için. Dolayisiyla bu yönüyle de birlik ve beraberlige, bereket ve huzura vesile olmasini diliyorum. Tüm evlerimizde asure hazirliklari yapiliyor, ikram edilmesiyle komsu ve akrabalik baglari güçlendiriliyor. Bu vesileyle Hz. Hüseyin efendimizi ve tüm sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum. Asure ikramimizin bereketli olmasini diliyor, yiyenlere afiyetler diliyorum.’’ dedi.

Konusma sonrasi Inegöl Kaymakami Eren Arslan’da tüm Islam aleminin asure gününü ve muharrem ayini tebrik ederek ikramlari için Inegöl Belediyesi’ne tesekkür etti. Baskan Alper Taban ve protokol üyeleri alanda vatandaslarla bir araya gelerek bir süre sohbet etti.
Kaynak: İHA