Eski Baglar Belediye Baskani Hüseyin Beyoglu Tutuklandi

Diyarbakir’da eski Baglar Belediye Baskani Hüseyin Beyoglu, "irtikap" suçundan yargilandigi davada tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eski Baglar Belediye Baskani Hüseyin Beyoglu Tutuklandi
Diyarbakir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen rüsvet sorusturmasi çerçevesinde eski Baglar Belediye Baskani Hüseyin Beyoglu ile ilgili Diyarbakir 10. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada, tutuklu sanik eski Baglar Belediyesi Imar Müdürü Firat Kiliç hazir bulundu. Tutuksuz saniklar eski Baglar Belediye Baskani Beyoglu ve eski Baglar Belediye Baskan Yardimcisi Siddik Aycil ise durusmaya katilmadi. Cumhuriyet savcisi, sanik Kiliç’in üzerine suç isnadi isledigine dair kuvvetli suç ve kaçma süphesinin bulunmasi, adli kontrol tedbirinin bu haliyle yetersiz olacagi gerekçesiyle tutukluluk halinin devamini talep etti.

Müsteki Nusret B. de saniklarin cezalandirilmasini ve tutuksuz saniklarin tutuklu yargilanmasini talep etti. Mahkeme, Kiliç’in tutukluluk halinin devamina, Beyoglu hakkinda da tutuklamaya yönelik yakalama karari çikartilmasina karar verdi.

Mahkemenin karari üzerine gözaltina alinan Hüseyin Beyoglu, sevk edildigi adliyede Diyarbakir 10. Agir Ceza Mahkemesince tutuklandi.

Iddianamede, saniklar Beyoglu, Aycil ve Kiliç hakkinda "irtikap" suçundan 5 yildan 10 yila kadar hapis cezasi talep ediliyor.
Kaynak: İHA