Erbil'deki Kayseri Çarsisi Esnafi Harekete Geçti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Erbil kentinde bulunan ve Mayis ayinda çikan yanginda hasar gören tarihi Kayseri Çarsisi esnafi harekete geçti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Erbil kentinde bulunan tarihi Kayseri Çarsisi’nda 5 Mayis’ta yangin çikmisti. Osmanli mirasi tarihi Kayseri Çarsisi’nin onarimi için 5 milyar 300 milyon Irak dinari (3 milyon 655 bin dolar) tahsis edilmisti. Tarihi çarsinin esnafi yangini çikaranlarin derhal yargilanmasi ve zarar görenlere tazminat ödenmesi talebiyle dava açtiklarini açikladi.

Çikan yanginda isyerleri küle dönen 227 esnaf adina açiklama yapan Ferman Haci Saad, yanginin failleri hakkinda dava açtiklarini belirterek hükümete, Dohuk Çarsisi’nda çikan yangin olayindan sonra esnaflara tazminat ödedigi gibi Erbil’deki esnaflara da benzer tazminat ödenmesi çagrisinda bulundu. Zarar gören esnaflara yardim etmek için bir destek kampanyasi baslatacaklarini söyleyen Saad, yanginda 227 isyerinin hasar gördügünü dile getirerek “Restorasyon çalismalari maalesef çok yavas ilerliyor, hükümetten bu çalismalarin hizlandirilmasini talep ediyoruz” dedi.

IKBY Baskani Neçirvan Barzani geçen Mayis ayinda Erbil kentindeki tarihi Kayseri Çarsisi’na çikan yangin terör örgütü PKK tarafindan çikarildigini açiklamisti.

Içisleri Bakanligindan açiklama

Irak Içisleri Bakanligi Temmuz ayinin basinda Erbil ve Kerkük kentlerindeki yanginla ilgili yapilan sorusturmanin sonucu açiklamisti. IKBY Içisleri Bakanligi heyetinin de katildigi basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Irak Içisleri Bakanligi ve Güvenlik Medya Agi Sözcüsü Mikdat Miri, Erbil ve Kerkük Kayseri Çarsisi’nda çikan yanginin terör örgütü PKK ile Kürdistan Yurtseverler Birligi KYB’ye ait 70’inci Birlik ve Anti Terör Birimiyle baglantili iki kisinin oldugu aktarilmisti.
Kaynak: İHA