Belediye Kapali Pazarlarda Çadir Açmaya Izin Vermeyecek

Çorum’da kapali semt pazarlarinda çadir kullanimina izin verilmeyecek. Çorum Belediyesi, kapali pazarlarin üzerinde günes alan kisimlarin kapatilmasi için çalismalara basladi. Çalisma tamamlandiginda Cuma Pazari ve Persembe Pazari içerisindeki çadirlar tamamen kaldirilacak.

Belediye Kapali Pazarlarda Çadir Açmaya Izin Vermeyecek
Çorum Belediyesi semt pazarlarinin iyilestirilmesi, vatandaslarin daha rahat ve güvenilir bir sekilde alisveris yapmalarini saglamak için çalismalarini sürdürüyor. Semt pazarlarinin temizligiyle ilgili girisimlerinden olumlu sonuçlar alan Çorum Belediyesi, kapali pazarlarda çadir kullanimini önlemek için de çalismalara basladi.

Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, kapali pazarlarda çadirlarin kaldirilmasi konusunda pazarci esnafinin da taleplerini göz önünde bulundurarak çalisma baslattiklarini duyurdu. Kapali pazarlarin günes alan kisimlarinin kapatilmasi için Persembe Pazari ve Cuma Pazari’nda baslattiklari çalismalari kisa süre içerisinde tamamlayacaklarini dile getiren Baskan Asgin, “Kisa süre içerisinde bu yerlerinde çadira izin verilmeyecek” dedi.



Çöp konusunda olumlu sonuç alindi

Pazar yerlerinde çöp atiklarinin önlenmesiyle ilgili de yaptiklari çalismalardan olumlu sonuçlar aldiklarini dile getiren Baskan Asgin, bu konuda esnafin büyük bir bölümünün duyarli davranarak, atiklarini çöp posetlerine ve konteynere attiklarini kaydetti.

Esnafin da destegiyle çöp toplama konusunda olumlu sonuçlar aldiklarini belirten Baskan Asgin, “Tüm Pazar yerlerimizde çöp konteynerlerimizin sayisini artirdik. Su anda konteyner konusunda eksikligimiz yok. Bunun yani sira esnafimiza çöp poseti dagitilmaya da devam edilecektir. Çorum Belediyesi olarak temizlik konusu, bizim hassas oldugumuz konulardan birisidir. Destek olan pazarcilarimiza tesekkür ediyoruz. Semt pazarlarimiz tüm hemserilerimizin yogun olarak kullandigi, bizim için önemli yerlerdir. Halkimizin daha güvenli, temiz ve düzenli semt pazarlarinda alisveris yapmalarini saglamak için sebzeci esnafimizla, Zabita Müdürlügümüz ve Temizlik Isleri Müdürlügümüzle birlikte güzel çalismalari hayata geçirecegiz” dedi.

Kaynak: İHA