Baskan Dogan Açiklamasi 'Altyapisi Olmayan Bir Yerin Üstyapisi Olmaz'

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Altyapi demek, yasam konforu, saglik ve temiz çevre demektir. Yeni yatirimlarla sehrimizin gelistirmeye ve kalkindirmaya devam edecegiz. Altyapisi olmayan bir yerin üstyapisi da olmaz diyerek süreci yönetiyoruz" dedi.

Baskan Dogan Açiklamasi 'Altyapisi Olmayan Bir Yerin Üstyapisi Olmaz'
Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI) Genel Müdürlügü, içme suyu ve yagmur suyu sebeke hatti yenileme çalismalarini sürdürüyor. 17 ilçenin bulvar ve caddelerinden sonra sokaklarda ekonomik ömrünü tamamlayan kanalizasyon hatlarini bakim onarimdan geçiren SASKI, içme suyu ve yagmur suyu sebekelerini de yeniliyor. Atakum ilçesi Mimarsinan Mahallesi 171. Sokak’taki 355 metrelik yagmur suyu hatti çalismasi baslatan SASKI ekipleri, suana kadar 135 metrelik kismi tamamladi. 400 mm çapinda beton borular yerlestiren ekipler, çalismayi kisa sürede bitirmeyi hedefliyor.

Terme ilçesi Bahçelievler Mahallesi, Sehit Hamdi Özübek Sokak’ta da 600 mm çapinda 300 metre ve Cumhuriyet Mahallesi Adali Sokak’ta 300 mm çapinda 420 metre uzunlugundaki kanalizasyon sebekesi hatlarini yenileyen SASKI, Çarsamba ilçesi Kirazliçay Mahallesi Limon Sokak ile Yesilirmak Caddesi’nde 400 mm çapinda ve 600 metre uzunlugunda atik su hatti yapiyor.

“Ekiplerimiz çalismalarini sürdürüyor”

Altyapi yatirimlarinin devam edecegine dikkat çeken Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Tüm ilçelerimizde gerek içme suyu gerekse atik su ve kanalizasyon hatti konusunda çalismalarimizi sürdürüyoruz. Ekiplerimiz suan birçok noktada titizlikle çalismalarina devam ediyor. Altyapisi olmayan yerlere yeni sebeke hatlari yaparken, miadini dolduranlari da degistiriyoruz. Tüm bu çalismalarimizi küresel isinmanin sartlarina da adapte etmeye çalisiyoruz. Çünkü kisa sürede ani yagislar aliyoruz. Eskiden ayni miktarda yagis belki bir iki haftada yagarken artik ayni gün içinde yagdigini görebiliyoruz. Biz de sel sorununun yasanmamasina imkân taniyacak altyapi çalismalari gerçeklestiriyoruz” ifadelerini kullandi.

“Altyapisi olmayan bir yerin üstyapisi olmaz”

Bütün projelerimiz insanimizin daha güzel bir kent içinde yasamasi için diyen Baskan Dogan, “Altyapi demek, yasam konforu, saglik ve temiz çevre demektir. Yeni yatirimlarla sehrimizin gelistirmeye ve kalkindirmaya devam edecegiz. Altyapisi olmayan bir yerin üstyapisi da olmaz diyerek süreci yönetiyoruz. Altyapi çalismalari zahmetli islerdir. Hemsehrilerimizden bu konuda haklarini helal etmelerini istiyoruz. Bunlarin hepsi mesakkatli ve sorunlarin bir daha olmamasi için yapilan projelerdir. Tüm ekiplerimizle birlikte koordineli bir sekilde çalismaya devam ediyoruz. Samsun’umuzu daha ileri tasimak, gelecek nesillere her anlamda daha güzel bir Samsun birakmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA