ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Dünya Modasinda Söz Sahibi Olacak Birikime Sahibiz'

Ankara Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, “Ankara, tekstil ve hazir giyim konusunda dünya modasinda söz sahibi olacak üretim kabiliyeti ve kültürel birikime sahip” dedi.

Ankara Ticaret Odasi’nin (ATO) katkilariyla, Ankara Giyim Sanayicileri Dernegi (AGSD) koordinatörlügünde, Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB) ve Ankara Kalkinma Ajansi destekleriyle gerçeklestirilecek ‘Ankara Uluslararasi Hazir Giyim ve Moda Fuari’ (Capital of Fashion-COF’24) 4-7 Eylül tarihlerinde ATO Congresium’da hazir giyim ve tekstilde dünyanin önde gelen sektör temsilcileri ve markalarini bir araya getirmeye hazirlaniyor.

Dünya moda sektöründeki son gelismelerin ve yeni trendlerin sergilenerek, yeni is birligi ve firsatlar için sektörel bulusma zemini olusturacak Fuar’da, alaninda uzman konusmacilar, konferans ve seminerler, defile, workshoplar, B2B görüsmelere de yer verilecek. Yurt içi ve yurt disindan alim heyetlerinin agirlanacagi Fuar’a Rusya, Özbekistan, Kirgizistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Misir, Lübnan, Katar, Bulgaristan ve Yunanistan’in da aralarinda bulundugu 22 ülkeden heyetlerin katilmasi bekleniyor. Yerli markalarin yabanci heyetlere tanitiminin saglanacagi fuar, sektör profesyonelleri, tasarimcilar, üreticiler ve alicilar için birebir görüsme imkâni sunacak.

Sektörün Ankara Ticaret Odasi’nda 2 No’lu Konfeksiyon - Hazir Giyim - Triko Meslek Komitesi ile 17 No’lu Tekstil - Tuhafiye - Mefrusat Meslek Komitesi araciligiyla temsil edildigini kaydeden ATO Baskani Gürsel Baran, Baskent’in tekstil ve hazir giyim konusundaki potansiyeline dikkat çekti. Sektörün ekonomi açisindan önemine de deginen Baran, “Hazir giyim ve tekstil, bugüne kadar üretimde, ihracatta, istihdamda ekonomimizin her zaman tasiyici kolonlarindan biri oldu. Yüksek katma degere sahip sektörün ilerlemesinin yolu markalasmadan, marka olmanin yolu da dünyaya kendimizi tanitmaktan geçiyor. Ankara, tekstil ve hazir giyim konusunda dünya modasinda söz sahibi olacak üretim kabiliyeti ve kültürel birikime sahip. Baskent Uluslararasi Hazir Giyim ve Moda Fuari, sektörün potansiyelinin dünya vitrinine çikacagi önemli bir organizasyon olacak” dedi.

Kaynak: İHA