ALKÜ'de 15 Temmuz Ruhu Yeniden Anildi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) 15 Temmuz hain darbe girisiminde sehit olan Istihbarat Polisi Sehit Muhammet Oguz Kilinç ve Sehit Yasin Naci Agaroglu’nun ailelerinin katilimiyla düzenlenen "15 Temmuz Ruhuyla: Milletin Zaferi Fotograf Sergisi ve Anma Töreni"nde 15 Temmuz ruhu yeniden anildi.

ALKÜ'de 15 Temmuz Ruhu Yeniden Anildi
15 Temmuz hain darbe girisiminin 8. yilinda ülke genelinde birçok program ve anma töreni düzenlenirken Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde de (ALKÜ) Türk milletinin demokrasiye olan bagliliginin ve bagimsizlik mücadelesinin bir kez daha hatirlandigi “15 Temmuz Ruhuyla: Milletin Zaferi Fotograf Sergisi ve Anma Töreni” düzenlendi.

Alev Alatli Konferans Salonu’nda düzenlenen programa ALKÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Atif Bayramoglu, Prof. Dr. Mehmet Kiliç, Prof. Dr. Mehmet Akin, Alanya Belediye Baskan Vekili Nazmi Zavlak, Alanya Ilçe Milli Egitim Müdürü Yusuf Yilmaz, Alanya Ilçe Müftüsü Dr. Ihsan Ilhan, Genel Sekreter Vekili Onur Ocakdan, 15 Temmuz Sehidi Istihbarat Polisi Sehit Muhammet Oguz Kilinç’in annesi Meltem Kilinç ve babasi Zeki Kilinç, 15 Temmuz Sehidi Yasin Naci Agaroglu’nun annesi Zehra Agaroglu ve babasi Osman Agaroglu, akademik ve idari personel ile vatandaslar katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü ile ilgili hazirlanan video gösterimi ile devam etti. Programin devaminda ilkögretim üçüncü sinif ögrencilerinden Hilye Ayse Ocakdan’in Istiklal Marsi’nin 10 kitasini coskulu sekilde okumasi katilimcilari duygulandirdi.

Prof. Dr. Bayramoglu: “Milletimiz ates kusan silahlara kendini siper etti”

Programin açilis konusmasini yapan ALKÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Atif Bayramoglu, konusmasina tüm sehitlerimizle birlikte 15 Temmuz sehitlerine Allah’tan rahmet dileyerek basladi.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün yil dönümünü anmak ve sehitleri yâd etmek için bir araya geldiklerini söyleyen Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Atif Bayramoglu, “Aziz milletimiz, bin yildir Anadolu topraklarini kendine yurt edinmis ve tarih boyunca bu topraklar için nice bedeller ödemistir. Ay yildizli bayragimizin gölgesinde bu günlere gelen milletimiz; 15 Temmuz’da da tanklara, helikopterlere ve ates kusan silahlara karsi dik durmustur. Milletimizin verdigi bu büyük sinav ve günlerce tuttugu demokrasi nöbetleri, tüm dünya tarafindan hayranlikla izlenmistir. Geçmiste oldugu gibi o gün de ser odaklarinin kötü emelleri bir kez daha sonuçsuz kalmistir. Bu hain girisim karsisinda; Sayin Cumhurbaskanimizin çagrisiyla meydanlara inen, demokrasiye sahip çikan her bir vatandasimiza minnettariz. O gece Türk milleti demokrasimizin ve cumhuriyetimizin yilmaz savunuculari oldugunu tüm dünyaya göstermistir. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklar için canini feda eden tüm sehitlerimize ve 15 Temmuz sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de en derin sükranlarimi sunuyorum” dedi.



Sehit aileleri o anlari yasli gözlerle anlatti

Programda Istihbarat Polisi Sehit Muhammet Oguz Kilinç’in annesi Meltem Kilinç, babasi ve ayni zamanda 15 Temmuz Vatan Sehitleri ve Gazileri Dernegi Genel Baskani Zeki Kilinç ile Sehit Yasin Naci Agaroglu’nun annesi Zehra Agaroglu ve babasi Osman Agaroglu o gece yasananlari ve tanik olduklari olaylari duygulu sözlerle anlattilar. Baba Zeki Kilinç yaptigi konusmada, özellikle gençlerin ülkesine ve milletine sahip çikarak Türk milletinin gücünü tüm dünyaya gösterdigini vurguladi. Kilinç, “15 Temmuz’da milletimize diz çöktürmek isteyenlere, bu memleketi paramparça etmek isteyenlere karsi bir sahlanis ve dirilis gösterdik. Vatan olmadan yasam olmaz” dedi.

Kendisinin emekli polis oldugunu, sehit oglunun da polis olarak vatanini en iyi sekilde savunurken sehit oldugunu söyleyen Kilinç, konusmasini kendisi tarafindan yazilan “Vatan” siiriyle sonlandirdi. Sehit annesi Meltem Kilinç, 15 Temmuz hain darbe girisiminin Türkiye’yi isgal hareketi oldugunu söyleyerek, “Vatanini savunan aziz milletimiz, sehitlerimiz, gazilerimiz olmasaydi bugün baska bir Türkiye’de yasiyorduk. Bu vatanda hepimizin rahat yasamasi için evlatlarimizin böyle vatan savunmasi yapmasi gerekiyor. Vatanimiz için hepimizin cani feda olsun. 15 Temmuz sadece benim yüregimi yakan bir olay degil, Türk milletinin de yüregini yakan bir gündü. Hainler cezalarini bu dünyada çektigi gibi ahirette de çekecekler. 15 Temmuz, bir milletin kendi iradesine sahip çiktigi, vatansever ile vatan hainlerinin ayrildigi gündür. 15 Temmuz’da FETÖ hainleri ve diger hainler bu ülkeye istedikleri hainlikleri yapamayacaklarini anladilar” dedi.

Anne Meltem Kilinç, son olarak sehit oglu ile 15 Temmuz gecesi telefonla yaptigi konusmalari ve sehadete erdigi ani duygulanarak anlatti.

“15 Temmuz bir destandir”

15 Temmuz Sehidi Yasin Naci Agaroglu’nun babasi Osman Agaroglu da konusmasinda tüm gençlere seslenerek her zaman bu cennet vatana sahip çikmalari çagrisinda bulundu. 15 Temmuz günü Türk milletinin birlik olarak hainlere en güzel dersi verdigini dile getirdi. Baba Osman Agaroglu, bu vatan için canlarinin her zaman feda olacagini söyleyerek Kur’an-i Kerim’den ayetler ve Bayrak Sairi Arif Nihat Asya’dan okudugu dörtlüklerle konusmasini devam ettirdi. 15 Temmuz’un milletle devletin bir olup sereflice dirilis destani yazildigini vurguladi.

Anne Zehra Agaroglu ise sehit oglundan bilgiler vererek kendisinin Ankara’da hukuk fakültesi ögrencisi oldugunu ve akademisyenlige hazirlandigini söyledi.

15 Temmuz gecesi oglunun sehadete ermesini duygulu sözlerle anlatan Anne Agaroglu, “Oglum üniversitede hoca olup ögrencilerine ders verecekti. Oglum 15 Temmuz’da öyle bir ders verdi ki, milletimizi kimsenin yikamayacagini gösterdi” dedi.

Konusmalarin ardindan Müftü Dr. Ihsan Ilhan öncülügünde tüm sehitlerin ruhuna dua okunduktan sonra katilimcilara plaket takdim edildi. Program, 15 Temmuz hain darbe girisimi sirasinda ve sonrasindaki tahribati gösteren fotograf sergisinin gezilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA