Alevlerin Arasinda Kaldi, Yine De Görevini Birakmadi

Antalya’da sera ve ikametlere yakin otluk ve agaçlik alanda çikan yangina müdahale eden bir itfaiye eri, bir ara alevlerin arasinda kalmasina ragmen canini hiçe sayarak yangini söndürmek için büyük gayret harcadi.

Alevlerin Arasinda Kaldi, Yine De Görevini Birakmadi
Antalya’nin Muratpasa ilçesi Doguyaka Mahallesi 1220 Sokak üzerinde bulunan otluk ve agaçlik alanda bilinmeyen bir nedenle yangin basladi.

Itfaiyeye haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler müdahale ettigi sirada kuvvetli rüzgar nedeniyle alevler bir anda genis bir alani kapladi. Ikamet ve seralara yakin alanda yanginin önünü kesmeye çalisan bir itfaiye eri bir ara alevlerin arasinda kaldi. Alevlere aldiris etmeden yangina müdahale eden itfaiye erinin o anlari bir vatandasin çektigi cep telefonu görüntüsüne yansidi. Takviye ekiplerin gelmesi ile yangin kontrol altina alinirken yorgun bir sekilde duvar dibine çöken itfaiye erine vatandaslar su getirdi.

Eski muhtar, yeni muhtari suçladi

Vatandaslar ve polis ekipleri de hortumlarla yangini söndürme çalismalarina destek olurken Doguyaka Mahallesi eski muhtari Kemalettin Uluçay, "Eroinci burada rahat rahat dolasiyorsa elbette sahipsiz mahalle, ben yangin esnasinda kostum geldim. Yangin daha büyük olabilirdi. Ortalik madde bagimlisindan geçilmiyor. Burada yatiyorlar" dedi.



"Burasi madde bagimlilarinin mekani oldu"

Bölgede ikamet eden Emine Nar Kaya isimli bir vatandas da, yangin çikan alana madde bagimlilarinin sürekli olarak girip çiktigini belirterek, "Dumanlari gördüm. Burasi tinercilerin mekani oldu. Evsiz bir adam burada yatiyordu. Eve girdim dumanlar bir anda artmaya basladi.

Sadece muhtarla degil, hep beraber mahallemizi güzellestirebiliriz. Ama öncelikle bu evsizler konusuna bir çözüm bulunmasini rica ediyorum. Bu vesile ile bir kez daha ögrendik ki canimiz tehlikede. Ben gece 1’de isten geliyorum. Binamizin içinde, çevrede oluyorlar. Buraya giren çikanin haddi hesabi yok. Bütün mahalleliye sesleniyorum. Burada kara delik yok. Attigimiz çöpler kara delige gitmiyor. Çevremize sahip çikalim" diye konustu.



Mahalleli isyan etti

Mahalle sakini Ayse Dogan ise, "Sahipsiziz burada; saldiriya ugrayani, hapçisi, evsizi, fuhus her sey var burada, ormanin içinde. Bunlarin olacagi belliydi. Artik yeter dahi. Bizim de canimiza tak etti. Ben her gün korku ile yasamaktan, çocuklarimi sabaha kadar basina bir sey gelecek mi diye beklemekten yoruldum. Artik bu belediyeler duysun sesimizi" ifadelerini kullandi. Doguyaka Mahallesi Muhtar Azasi Fikret Koç da, "Mahalle muhtari ve azalari ile her sekilde yangina yardim ediyor. Muhtar ile simdi de görüstüm, adam yanginin tam içinde yardim ediyor. Yaklasik 30 dönüm yer yandi. Burasi zaten madde bagimlilari ile dolu, her gece biz buradayiz" seklinde konustu.

Itfaiye ekiplerinin yaklasik 2 saatlik çalismasi sonucu yangin kontrol altina alinarak söndürüldü.
Kaynak: İHA