1 Mayis'ta Terör Örgütü Propagandasi Yaptiklari Iddia Edilen 17 Sanik Hakim Karsisinda

Fatih’te 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nde polisin uyarilarina ragmen dagilmayarak terör örgütü propagandasi yaptiklari iddia edilen 17 sanik hakim karsisina çikti.

Istanbul Fatih’te 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nde kisitlama tedbirlerine ve polisin uyarilarina ragmen dagilmayarak terör örgütü TKP/ML’nin propagandasini yaptiklari iddia edilen 17 sanigin yargilanmasina baslandi. Istanbul 24. Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmada bazi tutuksuz saniklar ve avukatlari hazir bulundu.

Durusmada savunma yapan sanik tutuksuz sanik Ahra Demir Acar, kutlamalari takip etmek amaciyla alanda oldugunu belirterek, flama tasimadigini, yelek giymedigini ve olayla ilgisi olmadigini söyledi.



Tutuksuz sanik Nesibe Dogan ise polise direnis göstermedigini ve barikatlari zorlamadigini söyleyerek, ‘’O atmosferin etkisiyle o flamayi aldim ama yasak olmadigi söylendigi için aldim. Almanya’da Erasmus kabulü aldim böyle bir seyle karsilasmayi düsünmüyordum. Adli kontrol tedbirimin kaldirilmasini istiyorum’’ ifadelerini kullandi.

Alinan savunmalarin ardindan ara kararini açiklayan mahkeme, tutuksuz tüm saniklarin adli kontrol tedbirlerinin kaldirilmasina hükmetti. Mahkeme ayrica, dosyanin mütalaasinin hazirlanmasi için Cumhuriyet Savcisi’na gönderilmesine de hükmederek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nde Fatih’teki Pertevniyal Lisesi’nin bulundugu noktadaki arama noktasinda 17 süphelinin yanlarinda terör örgütü TKP/ML’nin sözde kurucusu Ibrahim Kaypakkaya’nin resminin bulundugu flamalar, fotografinin oldugu 2 adet yelek ile Saraçhane Meydani’na girmeye çalistiklari kaydedildi.

Hazirlanan iddianamede 17 süphelinin ‘kanuna aykiri toplanti ve yürüyüslere silahsiz katilarak ihtara ragmen kendiliginden dagilmama’, ‘terör örgütü propagandasi yapmak’ ve ‘suçu ve suçluyu övmek’ suçlarindan ayri ayri 3 yil 6 aydan 10 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA