Isparta 15 Temmuz'un 8'Inci Yilinda Tek Yürek Oldu

Isparta’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 8’inci yili kortej yürüyüsü ve düzenlenen programla anildi. Programda konusan Isparta Valisi Aydin Barus, “15 Temmuz, milli iradenin zaferi, büyük Türk milletinin zaferidir.15 Temmuz’da, hayatlarini vatana ve bu aziz millete siper ederek demokrasi destani yazan aziz sehitlerimize olan borcumuzu asla ödeyemeyiz” dedi.

Isparta 15 Temmuz'un 8'Inci Yilinda Tek Yürek Oldu


Isparta’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçeklestirildi.

Isparta Belediyesi önünden mehter takimi esliginde kortej ile baslayan etkinlik 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanindaki programla devam etti. Binlerce vatandasin meydanlari doldurdugu program Istiklal Marsi’nin okunmasi ile Kuran’i Kerim Tilaveti ve dualar edilmesi ile basladi.



“15 Temmuz, milli iradenin zaferi, büyük Türk milletinin zaferidir”

Anma etkinliginde konusan Isparta Valisi Aydin Barus, “Bundan tam 8 yil önce, 15 Temmuz 2016’da Cuma Gününün ruhumuza verdigi huzuru yasarken, bu beraberlik ruhuna kursun sikan bir suikastla karsilastik. Türk Milletinin büyük teveccühüyle, seçimiyle isbasina gelmis Sayin Cumhurbaskanimizi hedef alarak milli iradeyi, Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalayarak demokrasimizi lagvetmek istediler. Devletin stratejik kurumlarini hedef alarak güvenligimizi yok etmek istediler. Meydanlara akan insanlarimizi kursun yagmuruna tutarak, tanklarla ezerek inancimizi, direncimizi ortadan kaldirmak istediler. Ülkemize, demokrasimize, serefimize kasteden darbeci hainlere karsi Milletimiz, Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisina uyarak, ölüme meydan okuyarak tarihin altin sayfalarinda yer alacak destansi bir mücadele verdi. Bu millet izzetinin ayaklar altina alinmasindansa, ölmeyi tercih eden bir millet oldugunu unutmadi. Genciyle, yaslisiyla, kadiniyla, erkegiyle, polisiyle, askeriyle, jandarmasiyla verilen bu destansi mücadelede 252 kardesimiz sehadet makamina, 2.740 kardesimiz gazilik mertebesine ulasti. Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanligi’na girmeye çalisan darbeci hain Semih Terzi’yi alnindan vurarak öldürdükten sonra, otuz kursunla sehit edilen, 15 Temmuz direnisinin simgesi olan Nigdeli Kidemli Basçavus Ömer Halisdemir basta olmak üzere, Canimizdan canlar kaybettik. Her birinin hikâyesi bu direnisteki azmin, sebatin ve fedakârligin simgesi oldu. Onlarin kahramanliklari, vatan ve millet askinin ne anlama geldigi konusunda evlatlarimiza anlatacagimiz ilham kaynaklari oldu. Onlar, sehit kanlariyla sulanmis bu Aziz Vatanin bagimsizligi, Milletimizin bu topraklar üzerinde izzet ve serefle yasamasi için canlarini Hakka teslim ettiler. Binlerce gazimiz, bu ülkeye ve insanina zarar gelmesin diye vücutlarini siper ettiler. 15 Temmuz, milli iradenin zaferi, büyük Türk milletinin zaferidir.15 Temmuz’da, hayatlarini vatana ve bu aziz millete siper ederek demokrasi destani yazan aziz sehitlerimize olan borcumuzu asla ödeyemeyiz. Sehitlerimize ve gazilerimize minnet ve vefa borcumuz vardir. Bu borcu ifa etmek için üzerimize düsen vazifeler oldugunu asla unutmayacagiz. 15 Temmuz dirilis ruhunu benligimizde ve kalbimizde daima yasatacagiz” dedi.



Türkiye’nin bölünmez bütünlügünü parçalamaya yönelik FETÖ / PDY terör örgütü tarafindan yapilan 15 Temmuz hain darbe girisiminin 8. yilinda; milletçe tek yürek olup esine az rastlanir bir kahramanlik destani yazmis olmanin onur ve gururunu yasadigini belirten Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen ise “Bugün bir taraftan milletimizin kazandigi muhtesem zaferin mutlulugunu, bir yandan da hain darbe girisimi esnasinda vatanimiz ugruna verdigimiz 252 sehidimizin hüznünü birlikte yasiyoruz. Sehitlerimize Allah’tan rahmet, yakinlarina ve milletimize bassagligi, gazilerimize saglikli, güzel bir hayat diliyor, minnettarligimizi ifade ediyorum. 15 Temmuz gecesi özgürlügüne, ezanina, bayragina, vatanina, devletine, gelecegine sahip çikarak FETÖ darbecilerine direnen, hiç tereddüt etmeden sokaklari, caddeleri, meydanlari dolduran, tanklara, uçaklara, helikopterlere, namlulara gövdelerini siper eden mermilere aldiris etmeden, yurdumuzun dört bir kösesinde mücadelelerini sürdüren Türkiye askina çarpan yüreklere sahsim ve milletim adina sükranlarimi sunuyorum” seklinde konustu.



“Milletimiz en zor demokrasi sinavini büyük basariyla vermistir”

Konusmasinin devaminda Türk milletinin destansi direniste birligini vurgulayan Baskan Basdegirmen “15 Temmuz gecesi, Cumhuriyetimize, demokrasimize ve tüm bu kazanimlara canimiz pahasina sahip çiktik. Tek yürek ve tek bilek olarak darbecilere karsi yürüttügümüz destansi direnisle dosta ve düsmana Türkiye’nin asla esir edilemeyecegini, Türk milletine asla diz çöktürülemeyecegini gösterdik. Hainleri üzerimize salanlarin heveslerini kursaklarinda biraktik, milli iradenin gücünü bir kez daha tüm dünyaya ilan ettik. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderliginde milletimiz, vatan, millet, istiklal ve istikbal tehlikeye düstügünde birlik ve beraberligi saglayarak nasil tek bir yürek olunabilecegini, devlet-millet bütünlesmesiyle tarihe altin harflerle naksedilecek bir zafere imza atildigini bir kez daha tüm dünyaya göstermistir. Kadini, erkegi, genci, yaslisiyla tek vücut olan kahraman milletimiz 15 Temmuz’da ezani, bayragi, özgürlügü ve gelecegi için gerektiginde yenilmez birer kahramana dönüsebilecegini ispatlamis, sel olup sokaklari, meydanlari doldurmus tankin, topun, uçagin, helikopterin, tüfegin karsisinda sadece imaniyla, inanciyla cani pahasina “Ya Istiklal Ya Ölüm” diyerek karsi koymus, en zor demokrasi sinavini büyük basariyla vermistir. Büyük Türk Milleti; nereden gelirse gelsin açikça veya haince yapilan bütün saldirilari ve düsmanca kalkismalari, 15 Temmuz’da oldugu gibi, daima ortadan kaldiracak inanç, cesaret, iman ve kararliliga sahip olarak hür, bagimsiz ve aydinlik yarinlara dogru ilerlemeye devam edecektir” açiklamalarinda bulundu.

Programa Isparta Valisi Aydin Barus, Isparta Milletvekilleri Mehmet Ugur Gökgöz, Osman Zabun ve Hasan Basri Sönmez, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, askeri, adli ve mülki erkan, kamu kurum ve kurulus müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslari ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA