Asiret Dügününde Geline 3 Kilo Altin, Damada 4 Milyon TL Takildi

Van’da Küresünniler asiretine mensup is adami Murat Irez’in oglu Bayram Irez ile MHP Il Baskani Salih Güngöralp’in kizi Asli Güngöralp, görkemli bir dügün ile dünya evine girdi. Dügünde geline 3 kilo altin, damada ise 4 milyon TL takildi.

Asiret Dügününde Geline 3 Kilo Altin, Damada 4 Milyon TL Takildi
Sagdiçligini Hasan Tonga’nin yaptigi Küresünniler asiretinin dügünü, renkli görüntülere sahne oldu. Yaklasik 4 bin kisinin katilim sagladigi dügüne asiret liderleri, kanaat önderleri, STK baskanlari, siyasi parti temsilcileri, is insanlari ve çok sayida davetli katildi.

Yaklasik 1 ton etin pisirildigi dügünde geline 3 kilo altin, damada ise yaklasik 4 milyon TL takildi.

Dügün sonrasinda bir konusma yapan toy büyügü Hasan Tonga, “Dügünümüze yaklasik 4 bin kisi istirak etti. Ben Irez ve Güngöralp ailelerine çok tesekkür ediyorum. Çok güzel bir dügün hazirladilar. Dügünümüze Iran, Rusya, Azerbaycan ve Irak’in yani sira yurt içinden Antalya, Ankara, Istanbul ve Izmir’den muhtesem bir katilim var. Böyle güzel bir dügünde herkesi bir arada görmek bizim için mutluluktur. Belki unuttugumuz ya da davetiyemizin ulasamadigi kisiler olabilir. Biz herkesten özür diliyoruz. Ben dügünümüze istirak eden herkese tesekkür ediyor, gelin ve damada bir ömür mutluluklar diliyorum” dedi.

Damadin babasi Murat Irez de 4 çocugundan ilkinin dügününü gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadigini vurgulayarak, “4 çocugum var ve ilk çocugumun dügününü yapiyorum. Çok mutluyum. Dügünümüze yurt içi ve yurt disindan yaklasik 4 bin kisi katilim sagladi. Irez ailesi adina hepsine çok tesekkür ediyorum. Dügünümüze istirak ederek bizi onura ettiler” ifadelerini kullandi.

AK Parti Van Il Baskani Emre Güray ile VATSO Yönetim Kurulu Baskani Zahir Kandasoglu’nun nikah sahitligini yaptigi dügün töreni, Türkçe ve Kürtçe sarkilar esliginde halay çekilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA