Ardahan'daki Tarihi Seytan Kalesi'ne Turist Akini

Ardahan’in Çildir ilçesindeki Karaçay Kanyonu’nda kayaliklarin zirvesinde yer alan tarihi "Seytan Kalesi", son günlerde yogun ilgi görüyor.

Ardahan'daki Tarihi Seytan Kalesi'ne Turist Akini
Ilçenin Yildirimtepe köyü yakininda bulunan, Urartular döneminde yapildigi tahmin edilen Seytan Kalesi, Karaçay Kanyonu’na hakim tepedeki kayaliklarin üzerinde yer alan konumuyla dikkati çekiyor. Essiz dogasi ve manzarasiyla göz dolduran ve son günlerde yabanci turistlerin ilgi gösterdigi kale, su siralar çevresindeki doganin sararmaya baslayip sonbahar renklerine bürünmeye baslamasiyla ayri bir güzellik sunuyor.

Kaleye Gürcistan’dan gelen turistler de yogun ilgi gösteriyor. Yerli ve yabanci turistler, yaz aylarinda dogal bir güzellige bürünen bölgeye gelerek hem doga gezintisi yapiyor hem de tarihi kalenin güzelligini fotografliyor.

Istanbul’da gelen Okan Ergiz, "Burasi gerçekten muhtesem ve herkesin burayi görmesi lazim" dedi.

Ergiz, "Seytan Kalesi’ne geldik. Buralara çok fazla ilgi var. Gerçekten muhtesem bir yer ve hiç böyle beklemiyordum. Ülkemizde böyle güzellikler varmis ve ben de ilk defa görüyorum. Muhtesem ve herkesin gelmesini tavsiye ederim" dedi.

Dügün dis çekimini tarihi yerlerde yapan Emrah Kanpolat, "Bu mutlu günümüzde fotograf çekimini gerçeklestirmek için kendi ilimizde Ardahan’da tarihi ve dogal güzelliklerin bulundugu alanlari tercih ettik. Ilk güzergâhimiz tabiatti. Daha sonra mimari anlamda bölgemizin üslubunu en iyi sekilde yansitan Ardahan’in Çildir ilçesinde bulunan tas konaklarda çekimlerimizi yaptik. Son olarak da dogal güzellige sahip Çildir ilçesindeki Seytan Kalesi ve Karaçay Kanyonu’nu tercih ettik. Fotograf çekimi ve gezi için bizim insanlarimiz il disina ve yurt disina da gidiyorlar ama insanlara her yönüyle hitap eden bir bölge görmedim. Bizim tercihimiz de bu yönde oldu’’ dedi.

Kaynak: İHA