Zonguldak'ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü'nde Vatandaslar Meydanlara Indi

Zonguldak’ta; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla anma programi düzenlendi.

Zonguldak'ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü'nde Vatandaslar Meydanlara Indi
Madenci Aniti önünde baslayan anma programi saygi durusunun ardindan Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Programda Kur’an-i Kerim tilaveti yapildi. Zonguldak Valisi Osman Hacibektasoglu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla düzenlenen etkinlikte yaptigi konusmada, Türk milletinin demokrasiye ve bagimsizliga olan bagliligini vurguladi.

Vali Hacibektasoglu, 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ terör örgütünün organize ettigi hain darbe girisiminin milletin iradesiyle bertaraf edildigini belirtti.

“Milletimizin cesareti, feraseti ve vatan sevgisiyle bu hain plan bertaraf edilmistir. O gece, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla meydanlara çikan milyonlar, tanklarin, tüfeklerin ve uçaklarin karsisinda durarak demokrasimizi savunmus, ülkemizin gelecegini FETÖ terör örgütü ve karanlik ellere teslim etmemistir” dedi.

Hacibektasoglu, 15 Temmuz’un milletin birligini, beraberligini ve demokrasiye olan inancini tüm dünyaya gösterdigi bir gün olarak tarihe geçtigini ifade ederek, “Kadin, erkek, genç, yasli demeden her kesimden vatandasimiz, ellerinde bayraklariyla meydanlari doldurarak ülkemize sahip çikmis, bagimsizlik ve özgürlük askiyla dolu yürekleriyle adeta büyük bir destan yazmistir” seklinde konustu.

Hacibektasoglu, Türk milletinin demokrasiye olan bagliliginin tüm dünyada yanki buldugunu ve takdir edildigini söyleyerek; “Sehitlerimizin kanlariyla sulanan topraklarimizda, demokrasimizin ilelebet payidar kalmasi için hepimize çok büyük sorumluluklar düsmektedir” dedi.

Terörle mücadelenin kararlilikla devam edecegini vurgulayan Hacibektasoglu, “Devletimizin tüm kurumlari, basta FETÖ ve PKK olmak üzere tüm terör örgütlerine karsi mücadeleyi en etkin sekilde sürdürmekte ve milletimizin huzur ve güvenligini Allah’a hamdolsun saglamaktadir. Bu mücadelede, milletimizin birlik ve beraberlik ruhu en büyük gücümüzdür” ifadelerini kullandi.

Protokol konusmalarinin ardindan sancak teslimi ve takdimi gerçeklestirildi.

Anma programinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ulusa seslenis konusmasi izlendi. Dereceye giren ögrencilerin siirlerinin okunmasi ve ödül töreni ile devam eden anma programi konserlerin ardinda Demokrasi Nöbetleri ile devam etti.
Kaynak: İHA