Üsküdar'da Klasik Müzik Konser Serisi Basladi

Üsküdar’in kültürel hayatina katki saglamak amaciyla “Klasik Pazar” basligi altinda düzenlenen klasik müzik konser serisinin ilki, dünya çapinda taninan keman virtüözü Cihat Askin’in Türk Valsleri performansiyla basladi.

Üsküdar'da Klasik Müzik Konser Serisi Basladi
Nevmekan Sahil bahçesinde gerçeklesen etkinlikte müzikseverler, Cihat Askin’in essiz yorumuyla Türk Valsleri’nin keyfini çikardi. Askin’a, konuk solist olarak Teyfik Rodos ve Oguzhan Balci’nin yönetimindeki Avrasya Oda Orkestrasi da eslik etti. Üsküdarlilarin ücretsiz katildigi ve "Sandalyeni Kap Gel" konseptiyle düzenlenen klasik müzik konser serisi, ailelerin ve müzik tutkunlarinin bir araya gelerek keyifli bir pazar aksami geçirmelerini sagladi.

Konserde Cihat Askin “Yine Bir Gülnihal”, “Kelebek”, “Hatirla Sevgili” gibi en sevilen solo parçalarini çalarken, Solist Teyfik Rodos, Atatürk’ün sevdigi sarkilardan olan “Fikrimin Ince Gülü”, “Pervane”, “Hatira”, “Katibim” gibi eserleri seslendirdi.

Etkinlige Üsküdar Belediye Baskani Sinem Dedetas, ünlü Tarihçi Ilber Ortayli ve çok sayida Üsküdarli katildi.

Programda konusan Belediye Baskani Sinem Dedetas, her pazar ’Klasik Pazar’ etkinliklerinin baska etkinliklerle birleserek devam edecegini kaydederek, "Tabii sizin isteginize göre de içerigini degistirmek, güncellemek mümkün olacak. Bugün Türk Valsleri ile basliyoruz. Haftaya farkli bir içerikle sizlerle olacagiz" dedi.

Baskan Dedetas sanatçilara çiçek takdim ederken, Cihat Askin da Dedetas’a albüm hediye etti. Katilimcilar etkinlige yogun ilgi gösterdi.
Kaynak: İHA