Aksaray'da 15 Temmuz Ilk Günkü Birlik Ve Beraberlikle Anildi

15 Temmuz hain darbe girisiminin 8. yil dönümünde Aksaray’da çesitli etkinlikler düzenlendi, ilk günkü gibi demokrasi nöbeti tutuldu.

Aksaray'da 15 Temmuz Ilk Günkü Birlik Ve Beraberlikle Anildi
Türkiye’nin her yerinde oldugu gibi Aksaray’da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle demokrasi sehitlerini anmak amaci ile çesitli etkinlikler düzenlendi.

Gün içerisinde yapilan etkinliklerin ardindan aksam saatlerinde 15 Temmuz Milli Irade Meydani’nda Aksaray Valiligi ve Aksaray Belediyesi tarafindan anma etkinligi düzenlendi.

Yüzlerce vatandasin katildigi etkinlige Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoglu, Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer ve protokol üyeleri katildi.

Ellerinde bayraklarla meydani dolduran yüzlerce vatandas, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in konusmasini dev ekranda izledi. Vatandaslar, etkinlik süresince çesitli marslar söyleyip, sloganlar atarak milli birlik ve beraberlik mesajlari verdi. Etkinlikte ayrica 15 Temmuz sehitleri için dualar edildi. Meydanda kurulan stantlarda vatandaslara çesitli ikramlar sunulurken, vatandaslar bu anlamli günün yil dönümünü birlik ve beraberlik içinde kutlamanin gururunu yasadi.

Programda konusan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoglu, “8 yil geçti ama yüregimizde bu heyecani hiçbir zaman kaybetmeyecegiz. Bu heyecani dinç tutma adina gençlerimizle, yaslilarimizla, toplumun bütün kademeleriyle sahalarda olacagiz. Allah’in izniyle bu heyecani dinç tutacagiz. Kamu kurumlari, özel sektör, askeri, ögretmenleriyle, bütün meslek gruplariyla herkes kendi görevini en iyi sekilde yaparak sehitlerimizin hakkini ödemeye çalisacagiz. Bütün temennimiz budur. Iste sokaklarimiz dolu, 8 yil geçmesine ragmen heyecan eksilmesi olmadi. Bu heyecanin devamini Cenab-i Hakk’tan niyaz ediyorum. Buraya katilim saglayan vatandaslarimizin, büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpüyorum” seklinde konustu.

Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer, “Sehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzün 8. yilini idrak ediyoruz. Ilk günkü heyecan vatandaslarimizda devam ediyor. Hemsehrilerimiz, Türk halki demokrasisine sahip çikti. Milli birlik ve bütünlük içerisinde bunu el birligiyle gerçeklestirdi. FETÖ mensuplarina karsi verilen derin bir mücadele hükümetimiz tarafindan her zaman oldugu gibi son hiziyla devam ediyor. Insallah vatandaslarimizin bu birlik ve beraberligiyle, hükümetimizin, devletimizin de durusuyla ülkemizin üzerinden gelemeyecegi hiçbir yükün, hiçbir sorunun olmayacagi kanaatindeyiz. Allah birligimizi, dirligimizi daim eylesin. Tüm sehitlerimizi rahmetle aniyorum” ifadelerini kullandi.

Etkinliklere katilan vatandaslar ise, o günü hala ayni sekilde yasadiklarini belirterek, unutmadiklarini, unutturmayacaklarini söyledi.

Fransa’dan memleketi Aksaray’a gelen Seyit Ali Onar (73), “Fransa’dan geliyorum, 74’ten beri Fransa’dayim. Benim memleketime bu hainligi yapanlari ben memleketimde istemiyorum. Ne ölüsünü istiyorum ne dirisini. Cennet vatanimi kokutmasinlar. Benim devletime, milletime silah sikan hainler benim ülkeme ayak basmasinlar. Ne ölüsü ne dirisini” diye konustu.

Ceylan Bostan (38), “15 Temmuz Irade Meydani’nda yillar önce oldugu gibi yine ayni heyecan, yine ayni hüzün içerisinde burada hep bir araya geldik” dedi.

Isviçre’den memleketi Aksaray’a gelen Nusret Polat (68), "Evde oturuyorduk, ’Bugün 15 Temmuz. Sehitleri anma programi var, oraya gidelim’ dedik geldik. Allah böyle bir günü bir daha yasatmasin bize. Temennimiz odur" dedi.

Kaynak: İHA