Tortum Gölü'nde Kayip Bebegi Arama Çalismalari Yogunlasti

Erzurum-Artvin kara yolunda heyelanin sürükledigi otomobilden dereye düserek kaybolan 10 aylik bebegin aranmasina devam ediliyor.

Tortum Gölü'nde Kayip Bebegi Arama Çalismalari Yogunlasti
Tortum Gölü ve çevresinde kaybolan bebegi arama çalismalari yogun bir sekilde devam ediyor. Heyelanin yasandigi bölgeden Tortum Gölü’ne kadar olan yaklasik 10 kilometrelik alanda detayli bir arama baslatildi.

Arama çalismalari sirasinda nehir içerisindeki her nokta incelendi. Suyun debisinin yüksek olmasi nedeniyle, Tortum Gölü girisinde bulunan vadide is makineleri kullanilarak su baska bir yöne yönlendirildi ve debi azaltildi. Bu sayede, Tortum Gölü baslangicina kadar olan vadide daha etkili bir tarama yapilmasi hedefleniyor.

Yogun yagis nedeniyle arama çalismalarina ara verildi.

Yagmur dindikten sonra ekipler aramalara kaldiklari yerden devam edecek. Eger vadide akan suda sonuç alinamazsa, Tortum Gölü botlarla ve dronlarla taranacak. Arama ekiplerinin, kaybolan bebegi bulmak için yogun çalismalari devam ediyor.

Dün meydana gelen kazada araçta bulunan Suriye uyruklu baba ve iki çocugu kurtarilirken kaybolan annenin ise kaza yerine 7 kilometre mesafede cansiz bedeni bulunmustu. 10 aylik bebek ise bölgede araniyor.
Kaynak: İHA