Horlama, Burun Ve Kulak Problemleri Anadolu Hastanesinde Tedavi Edilmeye Baslandi

Kastamonu’da, horlama, burun ve kulak tedavilerinin Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi’nde yapilabilecegini söyleyen Kulak Burun Bogaz Uzmani Op. Dr. Mehmet Memis, rinoplasti ameliyatlarini da yaptiklarini kaydetti.

Horlama, Burun Ve Kulak Problemleri Anadolu Hastanesinde Tedavi Edilmeye Baslandi
Kastamonu’da bulunan Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi’nde göreve baslayan Kulak Burun Bogaz Uzmani Op. Dr. Mehmet Memis, uyguladiklari tedavi türleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Horlama, burun ve kulak problemlerinin tedavi edilecegini söyleyen Op. Dr. Mehmet Memis, rinoplasti ameliyatlarina da yapmaya basladiklarini kaydetti.

2009 yilinda Istanbul Tip Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Inebolu Devlet Hastanesi’nde yaklasik 10 görev yapan Kulak Burun Bogaz Uzmani Op. Dr. Mehmet Memis, Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi’nde hasta kabulüne basladi.



“Hastanemizin imkanlari bu tedavilere elverisli”

Kulak burun bogaz ile alakali tüm yas gruplarindaki hastalara hizmet verdiklerini belirten Memis, “Çocukluk çaginda bademcik enfeksiyonlari, geniz eti alinmasi, kulakla alakali isitme kayiplari, kulak iltihaplari gibi hastaliklar çok sik görülmekte. Yetiskinlerde de daha çok bize gelen talepler burunda nefes alamama problemleri, fonksiyon problemleri, burun sekil bozukluklari, estetik cerrahi islemler, kulak ameliyatlari, yaslilar da isitme kayiplari. Hastanemizin imkanlari bu ameliyatlari gerçeklestirmeye, bu tedavileri, muayeneleri yapmaya elverislidir. Bu yüzden Anadolu Hastanesi’ni tercih ettik. Insallah bundan sonra hizmetlerimize burada devam edecegiz” dedi.



“Hastanemizde bu ameliyatlara basladik”

Rinoplasti ameliyatlarini da yapmaya basladiklarini belirten Memis , “Rinoplasti ameliyati estetik burun cerrahisi demek. Bölgemizde bununla alakali bir ihtiyaç oldugunu gördük. Inebolu’da da bu ameliyatlari devamli yapmaktaydim. Diger ilçelerden de merkezden de hastalarimiz vardi. Burada da bu ameliyatlari yapmaya basladik. Tabii ki biz kulak burun bogazlilari olarak estetik ameliyatla birlikte burnun fonksiyonunu da koruyucu cerrahi islemler yapiyoruz. Koku alma, nefes alma fonksiyonlarini da sürdürebilmeyi, hatta bu fonksiyonlar bozuksa bunlari düzeltmeyi amaçlamaktayiz. Hem görsel olarak burnunu düzeltirken ayni sekilde burnun içerisindeki egrilikleri, nefes problemlerini de düzeltmeyi amaçlamaktayiz. Hastanemizde bu ameliyatlara basladik ve yapmaya da devam edecegiz” diye konustu.



"Horlama problemi ile çok sik karsilasiyoruz"

Horlama probleminin tedavisinin oldugunu belirten Op. Dr. Memis, “Çocuklarda en sik görülen hastaliklarin basinda sik badem iltihaplanmasi, geniz eti, gece horlama, nefes alma problemleri, bunlarla alakali en sik yaptigimiz ameliyatlar bademcik ameliyati ve geniz eti ameliyati çocuklarda. Keza bununla birlikte yine çocuklarda sik gördügümüz kulak iltihaplarina yönelik de cerrahi islemler yapilmaktadir. Yetiskinlerde de yine bölgemizde çok sik karsilastigimiz horlama problemleri sik görülen hastaliklardan bir tanesi. Biz, Kastamonu halki hatta Türk milleti olarak genelde kisa kalin boyun yapisina sahip bir topluluk oldugumuz için bizde horlama sikintisi çok sik görülmektedir yetiskinlerde. Bu horlamanin da en önemli sebepleri burun egrilikleri, damak sarkmalari, dil kökü büyümesi gibi hastaliklardir. Bunlara yönelik de yine horlama cerrahisi yetiskinlerde de yapmaktayiz ve bu hastanemizde de bu ameliyatlar yapilacaktir. Kulakla alakali da yine estetik kulak cerrahisi de yapilmaktadir. Çocuklarda çok sik gördügümüz, yine çocugun psikolojik gelisimi açisindan da olumsuz etki olusturan kepçe kulak hastaligi yine estetik cerrahi islemlerle tarafimizca düzeltilmektedir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA