Vali Dagli; '15 Temmuz Hain Darbe Girisimi Asil Milletimizin Yazdigi Kahramanlik Destani Ile Hüsrana Ugratilmistir'

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, “15 Temmuz hain darbe girisimi asil milletimizin yazdigi kahramanlik destani ile hüsrana ugratilmistir” dedi.

Vali Dagli; '15 Temmuz Hain Darbe Girisimi Asil Milletimizin Yazdigi Kahramanlik Destani Ile Hüsrana Ugratilmistir'
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayinlayan Vali Zülkif Dagli, devletimizi, demokrasimizi, milli birlik ve beraberligimizi, anayasal düzeni ve özgürlüklerimizi hedef alarak, ülkemizin bekasini ve bölünmez bütünlügünü parçalamaya yönelik FETÖ/PDY terör örgütü tarafindan yapilan 15 Temmuz hain darbe girisiminin sekizinci yilinda; milletçe tek yürek olup esine az rastlanir bir kahramanlik destani yazmis olmanin onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha idrak ettigimizi söyledi.



“Asla unutmayacagimiz ve unutturmayacagimiz 15 Temmuz hain darbe girisimi, ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzenine ve özgürlügüne asla taviz vermeden sahip çikacagini tüm dünyaya haykiran asil milletimizin yazdigi kahramanlik destani ile hüsrana ugratilmistir” diyen Vali Dagli, “Ülkemizin gelecegine kasteden hain kalkisma karsisinda Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla aziz milletimiz, Türk milletinin evlatlari birligimizin, dirligimizin, bagimsizligimizin sembolü ay yildizli bayragimizla yüzyilin mücadelesini bir geceye sigdirmis, Çanakkale ruhunun ne demek oldugunu tüm dünyaya yeniden ilan etmistir” ifadelerini kullandi.

Sanli tarihimize altin harflerle yazilan bu önemli günü hep serefle yad edecegimizi vurgulayan Vali Dagli, sunlari kaydetti; “O kara gecede halkin gücü tankin, topun ve uçagin gücünü yenmis, demokrasimiz gelecege güvenle tasinmis, sanli bayragimiz inmemis ve ezanlarimiz dinmemistir. Böylesine kutlu bir mücadele bize, vatan mevzubahis oldugunda milletimizin hiç düsünmeden ayni safta, birlik ve beraberlik içerisinde, omuz omuza duracagini ve ne pahasina olursa olsun vatanindan, bayragindan, hürriyetinden, birlik ve beraberliginden ödün vermeyecegini bir kez daha göstermistir. Bizler, sanli tarihimize altin harflerle yazilan bu önemli günü hep serefle yad edecek, bu ugurda sehadete yürüyen tüm sehitlerimizi ve medariiftiharimiz gazilerimizi asla unutmayacak, ailelerinin ve yakinlarinin daima yanlarinda olacagiz. Bu duygu ve düsüncelerle, 15 Temmuz’un yil dönümünde; bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi saglayan Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun kahraman silah arkadaslarini; kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu vatan, millet, bayrak, istiklal ve bütün mukaddes degerleri ugruna gözlerini kirpmadan canlarini feda eden 15 Temmuz dâhil tüm sehitlerimiz ile aramizdan ayrilan kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, sükran, rahmet ve saygiyla yâd ediyorum. Aziz milletimizin her bir ferdine saglik, esenlik ve huzur dolu günler diliyorum. Allah birligimizi ve dirligimizi daim etsin”
Kaynak: İHA