Polisin Kaçak Göçmen Kovalamacasi Kamerada

Aksaray’da denetim yapan polis ve bekçileri görünce yaya olarak kaçan süpheli ile polis arasinda kovalamaca yasandi. Kameralara yansiyan kovalamacada kisa sürede yakalanan süpheli, “Korkudan kaçtim” dedi ama yapilan sorgulamada oturum izni olmayan kaçak göçmen oldugu tespit edildi.

Polisin Kaçak Göçmen Kovalamacasi Kamerada
Olay Haci Hasanli Mahallesi Kalealti Caddesi üzerinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde uygulama yapan polis ve bekçileri görünce arkasini dönüp kaçmaya baslayan genç polis ve bekçileri pesine takti. Süphelinin yaya olarak kaçmasi üzerine ekipler sahsin pesinden kosarak kovalarken, kovalamaca ani basin mensuplarinin kamerasina yansidi. Bir süre yasanan kovalamaca sonucu süpheli cami bahçesinde yakalanarak yere yatirildi. Ters kelepçe takilan süpheli gözaltina alinirken, denetim noktasina götürüldügü sirada, “Hiçbir seyim yok abi, sadece korkutan kaçtim yemin ederim” dedi.

Denetim noktasina getirilen süphelinin burada yapilan arastirma ve sorgulamasinda sahsin Özbekistan uyruklu oldugu, turist olarak Türkiye’ye giris yaptigi, uzun zamandir Türkiye’de kaldigi ve tekrar çikis yapmayarak kaçak yollarla Aksaray’da yasadigi belirlendi. Kaçak göçmen olarak gözaltina alinan süpheli sinir disi edilmek üzere polis merkezine götürüldü.
Kaynak: İHA