Otomobilin Çarpip Kaçtigi MS Hastasi Isinden Oldu

Aksaray’da çalisabilmesi için hayirsever vatandaslarin aldigi tek kisilik elektrikli üç tekerlekli moped ile müsteri siparisinden dönerken bir otomobilin çarpip kaçmasi sonucu yaralanan ve araci kullanilamaz hale gelen MS hastasi lokanta isletmecisi isinden oldu.

Otomobilin Çarpip Kaçtigi MS Hastasi Isinden Oldu
MS hastasi lokantaci esnafi 49 yasindaki Kazim Tektas’in ekmegini elinden alan kaza 1 Mayis 2024 tarihinde meydana geldi. MS hastasi olmasi nedeniyle yürümekte güçlük çektigi için çalisamayan ve bir süre önce hayirsever vatandaslarin destegiyle elektrikli üç tekerlekli moped sahibi olan Kazim Tektas ekmegini kazanmak için küçük bir dükkan kiralayarak kokoreççilik yapmaya basladi.

Yaklasik 1 yildir kokoreççilik yaparak geçimini saglayan Tektas, 1 Mayis tarihinde siparis teslimatindan dönerken bir otomobil çarparak kaçti. Kazada elektrikli moped yan yatarken, çarpan otomobil sürücüsü olay yerinden kaçarak kayiplara karisti. Kazada yaralanan Tektas ambulansla Aksaray Egitim ve Arastirma Hastanesi Acil Servisine kaldirilirken kisa bir süre gördügü tedavinin ardindan tekrar isine baslamak için elektrikli aracinin basina gitti. Ancak kazada aracinin kullanilamaz hale gelmesi üzerine isine baslayamayan Tektas yaptirmak istedigi aracinin maliyeti yüksek olunca isini yapamayacak duruma geldi. Yaklasik 2 aydir elektrikli araci olmadigi için evden dükkanina gelemeyen, gelse de siparisleri müsterilerine götüremeyen Tektas, yeniden ekmek teknesine kavusacagi günü bekliyor. Kaza tarihinde polis ekiplerinin yaptigi inceleme ve arastirmalarda Tektas’a çarpip kaçan aracin plakasi ve sürücünün kimligi de tespit edilirken, Kazim Tektas’in sikayetçi olmasi üzerine kaza mahkemeye tasindi. Halen arabuluculuk asamasinda olan olayda çarpip kaçan 20 yasindaki H.D. isimli sürücü polisin resmi tutanaginda tam kusurlu olarak gözükse de Tektas’in hiçbir masrafini karsilamazken, Tektas’tan da sikayetçi oldu.

Yasanan olayi anlatan MS hastasi Kazim Tektas, “Tedavisi olmayan bir hastaligim var. Asil meslegim turizm otelcilik. Hastaligim nedeniyle meslegimi yapamadigim için gida sektörüne girdim. 50 metrekare dükkan kiraladim. Günde 20-30 ekmek satarim. Devletten de bir gelirim yok. Bu sekilde geçimimi sagliyorum. Yemek siparislerini getirip götürüyordum. Benim her seyim bu araba. Ayaklarimda sikintim var, yürüme zorlugu çeken bir insanim. Tutunarak yürüyebiliyorum. Mayis ayinin 1’inde müsteriye gittim. Müsteriye siparisimi verdikten sonra ana yoldan gelirken bir araç geldi bana vurup kaçti. Magdurum, sakatim, raporlarim var. Polis raporlarim da var. Yaklasik 65 gündür çalisamiyorum. Dükkan kiram birikti. Vergim, Bagkur’um ve ev kiram var. Bu araç benim ekmek teknem oldugu için mecburen elim kolum ayagim. Sikayetçi oldum ama arayan soran yok. Merkezde geldi vurdu bana, arabam devrildi içinde sikistim kaldim. Allah razi olsun vatandaslarin sayesinde çiktim araçtan” dedi.

Kaynak: İHA